Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Subsidie zonnepanelen 2017

Zonnepanelen kopen met subsidie ook in 2017? Jazeker! Er zijn meerdere mogelijkheden voor subsidie op zonnepanelen voor zowel particulieren als voor de zakelijke gebruiker. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

subsidie-zonnepanelen-2017

Subsidie zonnepanelen 2017 voor particulieren

Voor particulieren zijn er ook in 2017 meerdere mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling.

BTW teruggave voor zonnepanelen

In 2017 bestaat er voor particulieren de mogelijkheid om de volledige BTW op de aanschaf op zonnepanelen terug te ontvangen. Deze mogelijkheid is gerealiseerd aan de hand van het internationale Fuchs arrest dat heeft gediend in Oostenrijk. En om eerlijk te zijn, is dit financieel aantrekkelijker dan de voormalige subsidie zonnepanelen die door de overheid in het verleden beschikbaar werd gesteld.

Hoe zit de BTW-regeling in elkaar?

De BTW teruggave op zonnepanelen betekent dat de volledige 21% btw op zowel de materialen als de gehele installatie kan worden teruggevorderd. Omdat een particulier stroom levert aan het energienet, kan deze worden beschouwd als ondernemer. De particulier kan zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer. Let op; de particulier hoeft zich hiervoor NIET te registreren bij de Kamer van Koophandel. En daardoor kan hij de volledige BTW op de totale investering in zonnepanelen terugontvangen.

Wij hebben een compleet stappenplan opgesteld voor het terugvorderen van de BTW op de aanschaf van zonnepanelen. Lees het stappenplan hier.

Deze regeling is over het algemeen interessanter dan de (lokale) subsidie zonnepanelen 2017.

 

Lokale zonnepanelen subsidie 2017

Dit jaar is er vooralsnog geen landelijke subsidiemogelijkheid voor de aanschaf van zonnepanelen , maar vanuit de lokale overheid zijn er wel mogelijkheden. Zo zijn er een aantal gemeenten/provincies die een subsidie op de investering van zonnepanelen beschikbaar hebben gesteld. De hoogte van de subsidie zonnepanelen variëren van een percentage op de aanschaf tot een vaste vergoeding op de investering. Om te controleren of er voor uw woonplaats subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van zonnepanelen, kunt u het beste kijken op de website www.energiesubsidiewijzer.nl.

EnergieBespaarlening

Daarnaast bestaat er voor woningeigenaren de mogelijkheid om gebruik te maken van een lening met een lage rente.  Om in aanmerking te komen voor deze EnergieBespaarlening moet de woningeigenaar minimaal twee duurzaamheidmaatregelen toepassen. Denk hierbij aan vloerisolatie, aanschaf zonneboiler, cv-inregelen.

Lees hierover ons artikel over de energiebespaarlening.

 

Zakelijke subsidie 2017 zonnepanelen

De volgende mogelijkheden zijn er voor zakelijke partijen als het gaat om subsidie zonnepanelen 2017. Deze mogelijkheden zijn meestal gestaafd op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Voor zakelijke partijen is het aan te raden om onderstaande mogelijkheden af te stemmen met de accountant, vanwege de boekhoudkundige insteek.

Er zijn namelijk enkele regelingen mogelijk voor zakelijke subsidie zonnepanelen 2017, te weten;

–       Milieu-investeringsaftrek (afgekort: MIA)

–       Energie-investeringsaftrek (afgekort: EIA)

–       Kleinschaligheidsaftrek (afgekort KIA)

–       Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Meer informatie over deze subsidie zonnepanelen 2017 voor zakelijke partijen hebben wij geschreven in het volgende artikel: subsidie zakelijk.

 

SDE+ subsidie zonnepanelen 2017

Lees alles over de SDE subsidie zonnepanelen 2017 op onze SDE-subsidie-pagina. Op de website van het RVO kunt u de actuele stand van zaken omtrent de SDE+ subsidie zonnepanelen 2017 bekijken. Klik hier.

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.