Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Subsidie zonnepanelen 2016

subsidie-zonnepanelen-2016Zonnepanelen aanschaffen en subsidie ontvangen in 2016? Er zijn tal van mogelijkheden. Het ontvangen van subsidie op zonnepanelen is afhankelijk van het gegeven of u een particulier of een zakelijke gebruiker bent.

 

Subsidie zonnepanelen 2016 voor particulieren

BTW teruggave zonnepanelen
In 2016 is er helaas geen landelijke subsidie op zonnepanelen. In 2016 verandert er dus helemaal niets. Maar voor particulieren is er een veel interessantere manier om een bijdrage te krijgen in de aanschaf van zonnepanelen in 2016. Hierbij gaat het om de teruggave van de BTW op de gehele installatie, zowel het materiaal als de installatiekosten. Dit betekent dat de volledige BTW van 21% van de totale investering teruggevorderd kan worden. Een particulier kan namelijk, bij de levering van stroom aan het net, beschouwd worden als ondernemer. Daardoor kan alle BTW na aanschaf worden teruggevorderd. De particulier hoeft zich hiervoor niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het terugkrijgen van de BTW is veel interessanter dan de subsidie op zonnepanelen die er in het verleden was. Lees meer over BTW zonnepanelen.

Lokale subsidie zonnepanelen 2016
Vanuit gemeentes en provincies is er subsidie op zonnepanelen mogelijk in 2016. De regelingen zijn divers. Zo zijn er mogelijkheden voor financieringen met zeer lage rentes of bijdragen van tot wel € 500,-. Eveneens zijn er rentekortingen mogelijk indien u het energielabel van uw woning verbetert. Indien er asbest op het dak ligt en dit verwijderd wordt in combinatie met de plaatsing van zonnepanelen, zijn er vaak lokale mogelijkheden voor subsidie. Weten welke lokale subsidie u op zonnepanelen kunt krijgen, kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl.

EnergieBespaarlening
Ook in 2016 kan een woningeigenaar profiteren van een lening met een zeer lage rente bij de aanschaf van zonnepanelen. Een voorwaarde is dat de lening ook voor andere duurzaamheidsmaatregelen wordt gebruikt.  Voorbeelden hiervan zijn vloerisolatie, aanschaf zonneboiler etc. Lees meer over de energiebespaarlening.

 

Subsidie zonnepanelen 2016 zakelijk

Voor de zakelijke gebruiker bestaan er in 2016 meerdere vormen van  subsidie op zonnepanelen. In de meeste gevallen gaat het hierbij om extra fiscale aftrek op de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Het gaat om de volgende regelingen:

  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • Energie-Investeringsaftrek (EIA), per 1-1-2016 aanzienlijk verhoogd
  • Milieu-Investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Alle details over deze subsidie zonnepanelen 2016 voor zakelijke gebruikers leest u op subsidie zakelijk.

SDE+-subsidie zonnepanelen 2016

Ook in 2016 is er de SDE+ subsidie beschikbaar. Dit is een subsidie voor de grote projecten. Zo is er de voorwaarde dat de elektriciteitsaansluiting een zogenaamde grootverbruiksaansluiting moet zijn (minimaal 3×80 A).  De subsidie die wordt uitgekeerd is een jaarlijkse bijdrage over een periode van meerdere jaren. Meer leest u op SDE subsidie zonnepanelen.

 

Subsidie zonnepanelen 2016 sportverenigingen

Voor sportverenigingen en –stichtingen is vanaf 2016 een hele mooie subsidie op zonnepanelen beschikbaar. Het gaat hierbij om een subsidie van 30% op de kosten. Hierdoor wordt de terugverdientijd verlaagd van circa 7 jaar naar circa 5 jaar. Meer leest u op zonnepanelen sportverenigingen.

 

Nieuwe subsidie voor duurzame energie

Op 15 december 2015 is door het Ministerie van economische zaken bekend gemaakt dat er een extra subsidie beschikbaar is voor duurzame energie in huis. De subsidie is helaas niet voor zonnepanelen, wel voor zonneboiler, warmtepomp en pelletkachel. De subsidie op zonneboilers is overigens substantieel. Voor een gemiddeld zonneboilersysteem kan € 650 subsidie worden ontvangen.

Bekijk hier de informatie over subsidiemogelijkheden op zonnepanelen voor 2017

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.