Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Wachten op nieuwe zonnepanelen met hoger rendement?

zonnepanelen-hoger-rendementZonnepanelen met nog hoger rendement? Het is Australische wetenschappers gelukt om uit de huidige zonnecellen een ruim 2 keer zo hoog rendement te halen. Moet ik daarom wachten totdat die zonnepanelen ook daadwerkelijk op de markt komen?

Australische onderzoekers hebben een manier gevonden om zonlicht te filteren. Daarbij vond een zogenaamde splitsing van het spectrum van licht plaats, een soort filtering. Ze gebruikten bovendien verschillende type zonnecellen in één zonnepaneel. Elk type zonnecel kreeg daarbij een optimaal spectrum van licht. De zonnecel die bijvoorbeeld minder last heeft van warmte, kreeg dus het spectrum die de warmte geneerde. Een ander type cel kreeg juist een ander spectrum waarmee het hoogste rendement te behalen was. Het lukte ze om 40% rendement te halen uit een bepaalde oppervlakte, ruim 2 keer zo hoog als de gangbare zonnepanelen.

Dat is goed nieuws. Veel mensen zullen daarom zeggen dat het beter is om te wachten met de aanschaf van zonnepanelen, want het technische rendement van de huidige zonnepanelen kan veel beter. En zonnepanelen uit het onderzoek van deze Australische wetenschappers komen vast en zeker binnen afzienbare tijd op de markt. En dat moet een hoger technisch rendement leveren. Maar gaat het wel om het technische rendement?

Nee, het gaat eigenlijk niet om het technische rendement. Het gaat om het economische rendement. Uiteindelijk gaat het er om hoeveel kilowatturen kunnen worden opgewekt met een bepaalde hoeveelheid geld. Het is natuurlijk prachtig om te lezen wat onderzoekers kunnen behalen, maar het is veel prettiger om te vernemen wanneer zonnepanelen met een hoger rendement op de markt komen en wat deze vervolgens gaan kosten. Daar lees je nog steeds niets over en het zal daarom nog heel lang duren voordat de techniek drastisch in rendement en prijs gaat veranderen. En daarom blijven de huidige zonnepanelen erg interessant.

Ik ben ervan overtuigd dat je over 10 jaar zonnecellen kan aanschaffen die een veel hoger rendement hebben en minder zullen gaan kosten. Maar dan moet je wel 10 jaar wachten en mis je alle zonnestralen van vandaag de dag.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.