Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Stormschade zonnepanelen

De zonnepanelen waaien van daken af

Op 18 januari 2018 had Nederland te maken met een hevige windstorm. Hiermee heeft stormschade zonnepanelen heel wat overhoop gehaald en ook zijn er zelfs zonnepanelen van de daken afgewaaid.

stormschade zonnepanelen

Deze foto is afkomstig van CoBouw, klik hier om naar de pagina hierover te gaan. Daar ziet u nog meer schade die is aangedaan door de storm

Stormschade zonnepanelen, Hoe kan zoiets gebeuren

Stormschade zonnepanelen, ze waaien er niet zomaar vanaf. Dit was ook zeker een hevige wind. Zonnepanelen worden meestal niet tegen het dak aan bevestigd maar er zit een ruimte tussen. Bij platte daken worden panelen meestal schuin geplaatst om zo meer opbrengst op te leveren. En bij schuine daken is dit omdat panelen niet direct aan dakpannen bevestigd kunnen worden. Hierdoor kunnen de panelen bij hevige wind in beweging gebracht kunnen worden.

Wel zijn zulke hevige windstoten vaak overmacht en kan dit gebeuren. Vaak worden zonnepanelen bevestigd zodat deze ook stormen kunnen overleven. Alleen bij zulke hevige windstoten kan er een probleem ontstaan waardoor er schade kan oplopen. Daarom is het goed opletten dat u een goede installateur kiest die op uw dak de zonnepanelen bevestigd.

Zo krijgt u geen last van stormschade op uw zonnepanelen

Alleen niet alle panelen waaien eraf en dit heeft een reden. Panelen moeten goed worden geïnstalleerd en dit is niet zomaar. Want wanneer er een paneel wegwaait kan dit grote schade tot gevolg brengen. Klik hier om te zien hoe Zonnepanelen.net onderzocht hoe goed zonnepanelen bevestigd waren. De resultaten staan hier ook bij en de uitleg wat er mis mee is. Ook staat hier uitgelegd hoe u kan controleren of uw panelen goed geïnstalleerd zijn.

Wilt u de zonnepanelen nog installeren, let dan goed op met welke installateurs u werkt! Zonnepanelen.net is een onafhankelijk adviesbureau en kan u de installateurs in de buurt laten zien. Daar staan alleen de installateurs waarvan de kwaliteiten bekend zijn. Klik hier om naar deze pagina te gaan. Daar ziet u welke merken zij gebruiken en de contactgegevens.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door de BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is de onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.

Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met de zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.