Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bespaartip: CV-inregelen!

CV-inregelen

CV-inregelen is naast zonnepanelen een zeer interessante bespaartip. Het inregelen van je CV biedt een zeer interessant rendement op je investering.

Slecht-ingeregelde-CV-installatie CV-inregelen

Wist je bijvoorbeeld dat wij jaarlijks in Nederland voor circa 6 miljard euro te veel aan gas verstoken? En dat terwijl fossiele brandstoffen steeds schaarser worden.
CV-inregelen is eigenlijk redelijk onbekend. De reden daarachter is eenvoudig; we ervaren het simpelweg niet als probleem. Als we het koud hebben, zetten we de verwarming aan en krijgen we het warm. Probleem opgelost! Qua comfort wel, maar niet qua gasverbruik en dus de portemonnee.

Als voorbeeld kun je het zien als het volgt. Sta in je auto en ga de snelweg op. Trap het gaspedaal vol in. De motor levert een topprestatie en het brandstofverbruik is zeer hoog. Vervolgens trap je de koppeling in en daarmee ga je netjes 120 km/u rijden. Maar je motor draait nog steeds op volle toeren. En dus blijft het brandstofverbruik hoog. En dat terwijl je netjes 120 km/u rijdt.

Dat is eigenlijk precies hetzelfde met CV-inregelen. 90% tot 95% van de CV-installaties is NIET ingeregeld. En dus wordt er te veel gas verbruikt om het comfortabel warm te krijgen in huis. CV-inregelen is een specialisme en helaas heeft het gros van de CV-installateurs de kennis niet om de CV goed in te regelen. Of, misschien nog wel erger, ze nemen de tijd niet om de CV in te inregelen. Ze zetten alles voluit aan, hoge temperaturen, dan krijgt de klant het in ieder geval niet koud. Maar dat diezelfde klant zeer inefficiënt aan het stoken is en dus te veel betaald voor zijn/haar energierekening? Dat is niet hun probleem!

Maar misschien moeten de consumenten in Nederland ook eens wakker worden en niet kortzichtig rekenen wat dit betreft. Investeer in CV-inregelen! Het kost je initieel wat meer, maar je verdient dit zo snel terug. En dan begint het jaarlijkse besparen pas echt op je stookkosten.

Hoe werkt CV-inregelen?

De feiten even op een rijtje:

 • We stoken jaarlijks 6 miljard euro te veel aan gaskosten!
 • De meeste woningen zijn prima zelf inregelbaar
 • 90% tot 95% van de woningen zijn NIET ingeregeld

Wanneer je de CV-installatie goed inregelt, dan kan de besparing al snel leiden tot een besparing van 10% – 20% op je stookkosten, maar het verhoogd ook nog eens je wooncomfort.

Het inregelen van je CV-installatie werkt als volgt:

 • Waterzijdig inregelen vloerverwarming én radiatoren
 • Vermogen van je CV-ketel aanpassen
 • Nadraaitijd van de circulatiepomp instellen
 • Onvolkomenheden signaleren in je CV-installatie
 • Instellen CV-watertemperatuur
 • Verbeteren van de thermostaatinstelling

Rekenvoorbeeld CV-inregelen

Een gemiddeld gezin in Nederland verbruikt circa 1500 m3 gas per jaar. Een kuub gas (m3) kost op dit moment circa €0,76. Dit maakt de jaarrekening aan gaskosten €1.140,- per jaar.
Stel dat je een gasbesparing van 10% gaat behalen door CV-inregelen. Dan scheelt je dat jaarlijks €114,-
En dat terwijl je de CV-installatie zelf kunt inregelen aan de hand van de CV-inregelkit ter waarde van €89,- (€95,75 inclusief verzendkosten).
Dit zou betekenen dat je een dergelijke investering met een jaar kunt terugverdienen.

Je kunt de CV-inregelkit bestellen via de website van CV-inregelen:
https://cv-inregelen.nl/producten/cv-inregelkit

CV-inregelkit

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs