Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Hoofddorp

Zonnepanelen-Hoofddorp

Situatie voor Zonnepanelen Hoofddorp

Hoofddorp is erg zonnig door de ligging dicht aan de kust. In 2015 scheen de zon er wel 1.900 uur. Dit ligt ruim boven het landelijk gemiddelde. Zonnepanelen in Hoofddorp doen het dus zeer goed. Een standaard zonnesysteem dat optimaal staat opgesteld (12 panelen à 3.300 WP op het zuiden gericht onder een hoek van 35 graden) zal in Hoofddorp ongeveer 3.070 kWh per jaar opleveren (factor 0,93). Een gemiddeld huishouden is door het aanschaffen van een gemiddeld zonnesysteem dus al voor ruim 90% zelfvoorzienend in het energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016). Dit zal bij je waarschijnlijk niet precies zo het geval zijn. Om te weten hoeveel energie je dak op kan leveren, kan je onze gratis opbrengstscan doen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Geld steken in de aanschaf van zonnepanelen is op de lange termijn een goede investering. Het rendement op een zonnesysteem in Hoofddorp ligt gemiddeld al op 12,7%. Hiermee is de investering binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Indien je direct geld tot je beschikking hebt, dan is het slim om dit van de bank af te halen (spaardeposito heeft maar 1,3% rente tegenover 12,7% rendement) en te investeren in zonnepanelen. Het is niet alleen goed voor de portemonnee, ook draag je bij aan een beter milieu. Het overgrote deel zal waarschijnlijk niet meteen een investering van zo’n omvang willen doen. Daarom heeft de Rijksoverheid hier een oplossing voor bedacht. Je kan een lening afsluiten tegen een gunstig rentepercentage als de lening ten goede komt aan duurzaamheidsmaatregelen aan je huis. Het rentepercentage ligt veel lager dan het rendement dat je uit de zonnepanelen kunt halen. De terugverdientijd wordt hierdoor alleen iets langer. Kijk hier voor meer informatie over de Energiebespaarlening.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Hoofddorp en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Hoofddorp en omgeving

Voordat je besluit te investeren in zonnepanelen is het belangrijk om het aanbod aan installateurs goed te bekijken. In Hoofddorp en omgeving zijn veel installateurs in allerlei vakgebieden te vinden. Niet elke installateur is ervaren op het gebied van zonnepanelen. Om te weten welke installateurs bij je in de buurt ervaren zijn in het plaatsen van zonnepanelen, ga je naar de pagina zoek-installateur. Een must als je jouw panelen stevig op je dak wil hebben liggen!

Zonnepanelen voor niks in Hoofddorp

In Hoofddorp krijgen Ymere-huurders gratis zonnepanelen op het dak geplaats door het lokale energiebedrijf Tegenstroom. Het plaatsen van 8 zonnepanelen per woning wordt volledig bekostigd door Tegenstroom. Als wederdienst dient de huurder een vast bedrag per maand te betalen aan Tegenstroom. Dit bedrag ligt weliswaar lager dan de besparing op de energierekening, waardoor de huurder er meteen op vooruit gaat. Een kleine besparing in de kosten en een bijdrage aan het milieu, voor niks. Het doel is om 3.000 huurwoningen te voorzien van zonnepanelen, wat ruim 5 miljoen kWh aan groene stroom moet op gaan leveren.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs