Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Groningen

Zonnepanelen-Groningen

Situatie voor Zonnepanelen Groningen

De zon scheen in Groningen circa 962 uur in 2016. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde over de afgelopen 10 jaar. Toch schijnt de zon in Groningen gemiddeld minder dan in de rest van Nederland, 2015 was namelijk een zeer zonnig jaar. Een gemiddeld zonnesysteem van 12 panelen (3.300 WP) dat optimaal wordt opgesteld, dat wil zeggen onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, zal in Groningen circa 2810 kWh per jaar opleveren (factor 0,85). Het energieverbruik van een gemiddeld huishouden bedraagt ongeveer 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016). Met een gemiddeld zonnesysteem in Groningen ben je dus voor ruim 80% zelfvoorzienend in energieverbruik. Om precies te weten wat zonnepanelen op je dak op kunnen leveren, ga je naar onze gratis opbrengstscan. In deze rekentool wordt er onder andere rekening gehouden met de ligging van je dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van je dak.

Rendement op investering in zonnepanelen

Er valt een hoog rendement te halen uit een investering in zonnepanelen. In Groningen heb je jouw investering binnen 8 jaar terugverdiend met een rendement van 11,3%. Een investering in zonnepanelen (rendement 11,3%) zal dus veel meer opleveren dan wanneer je jouw geld op de bank vast zou zetten (1,3% rente). Naast een hoog rendement ben je ook nog eens bijna CO2 -neutraal. Investeren in Zonnepanelen is dus een verstandige keuze.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Groningen en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Groningen en omgeving

Er zijn legio installateurs te vinden in Groningen en omgeving. Een installateur met expertise op het gebied van zonnepanelen is hierdoor moeilijk te vinden. Via onze pagina zoek-installateur kan je zoeken naar gespecialiseerde installateurs in jouw omgeving.

Zonneparken in provincie Groningen

De provincie Groningen wil binnen haar provinciegrenzen 300 hectare grond beschikbaar stellen voor commercieel gebruik van zonneparken. Deze parken moeten samen met windenergie 1.155 megawatt gaan opleveren. De provincie stelt 1,5 miljoen euro per jaar beschikbaar om zo mee te investeren in de aanleg van zonneparken. Groningen hoopt de aanleg van 300 hectare zonneparken in 2020 gerealiseerd te hebben. Hiermee wil de provincie ook de reductie van het aardgasgebruik stimuleren.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs