Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Groningen

Situatie voor Zonnepanelen Groningen

De zon schijnt in Groningen circa 962 uur per jaar. De zon in Groningen schijnt gemiddeld minder dan in de rest van Nederland. Een gemiddeld zonnesysteem van 12 panelen (3.300 WP) dat optimaal wordt opgesteld, dat wil zeggen onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, zal in Groningen circa 2810 kWh per jaar opleveren (factor 0,85). Het energieverbruik van een gemiddeld huishouden bedraagt ongeveer 3.360 kWh per jaar. Met een gemiddeld zonnesysteem in Groningen ben je dus voor ruim 80% zelfvoorzienend in energieverbruik. Om precies te weten wat zonnepanelen op je dak op kunnen leveren, ga je naar onze gratis opbrengstscan. In deze rekentool wordt er onder andere rekening gehouden met de ligging van je dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van je dak.

Zonnepanelen-Groningen

Rendement op investering in zonnepanelen

Er valt een hoog rendement te halen uit een investering in zonnepanelen. In Groningen heb je jouw investering binnen 8 jaar terugverdiend met een rendement van 11,3%. Een investering in zonnepanelen (rendement 11,3%) zal dus veel meer opleveren dan wanneer je jouw geld op de bank vast zou zetten (1,3% rente). Naast een hoog rendement ben je ook nog eens bijna CO2 -neutraal. Investeren in Zonnepanelen is dus een verstandige keuze.

Zonnepanelen installateurs in Groningen en omgeving

Er zijn legio installateurs te vinden in Groningen en omgeving. Een installateur met expertise op het gebied van zonnepanelen is hierdoor moeilijk te vinden. Via onze pagina zoek-installateur kan je zoeken naar gespecialiseerde installateurs in jouw omgeving.

Zonneparken in provincie Groningen

De provincie Groningen wil binnen haar provinciegrenzen 300 hectare grond beschikbaar stellen voor commercieel gebruik van zonneparken. Deze parken moeten samen met windenergie 1.155 megawatt gaan opleveren. De provincie stelt 1,5 miljoen euro per jaar beschikbaar om zo mee te investeren in de aanleg van zonneparken. Hiermee wil de provincie ook de reductie van het aardgasgebruik stimuleren.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs