Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Enschede

Zonnepanelen-Enschede

Situatie voor Zonnepanelen Enschede

Enschede is een van de minst zonnige steden van Nederland. Toch scheen de zon er in 2015 nog 1.840 uur. Relatief weinig zon kan toch nog veel stroom opleveren. Een gemiddeld optimaal zonnesysteem, dat bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, zal in Enschede en haar omgeving circa 2.700 kWh per jaar opleveren (factor 0,82). Gemiddeld genomen ben je in Enschede dan voor 80% zelfvoorzienend in het energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016). Om precies te weten wat zonnepanelen bij je op het dak op zouden kunnen leveren, kan je hier de gratis opbrengstscan doen. In deze rekentool wordt vervolgens rekening gehouden met onder andere je postcode en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen levert een hoog rendement op. In Enschede ligt dit rendement bij een optimaal gemiddeld zonnesysteem op 10,7%. Dit houdt in dat je binnen 8 jaar je volledige investering al zou hebben terugverdiend. Wat de precieze opbrengst is, hangt af van de exacte investering en situatie. Echter, met zekerheid valt wel te zeggen dat een investering in zonnepanelen een goede keus is.

Zonnepanelen installateurs in Enschede en omgeving

Ben je op zoek naar een installateur bij jou in de omgeving? Ga dan naar onze pagina zoek-installateur. Er zijn veel installateurs te vinden bij je in de omgeving. Niet alle installateurs zijn ervaren op het gebied van zonnepanelen. Op deze site vind je ervaren installateurs gespecialiseerd op het gebied van zonnepanelen. Zeker een kijkje nemen waard dus.

Zonnepanelen op huurwoningen

In 2014 is woningcorporatie Domijn begonnen met het project Zon Thuis. In 2014 en 2015 zijn er ongeveer 1200 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. De huurders besparen hierdoor 100 tot 275 euro op hun woonlasten. Domijn doet de investering en in ruil daarvoor krijgt de huurder een kleine huurverhoging. Huurders houden echter direct geld over, aangezien de besparing op energie hoger ligt dan de huurverhoging. Niet alleen is het een besparing in de portemonnee, ook dragen Domijn en haar huurders een steentje bij aan het milieu.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs