Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Zonnepanelen Almere

Zonnepanelen-Almere

Situatie voor Zonnepanelen Almere

Almere is in verhouding tot de rest van Nederland een relatief zonnige stad. De zon schijnt er zo’n 1850 uur per jaar, wat een stuk hoger is dan het landelijk gemiddelde. Een optimaal zonnesysteem (gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden) van gemiddeld 12 panelen (3.330 WP) zal in Almere circa 2.970 kWh per jaar opleveren (factor 0,85). Hierdoor ben je voor bijna 90% zelfvoorzienend in je energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk 3.360 kWh per jaar aan elektriciteit. Je energienota zal hierdoor flink omlaag gaan. Wat zonnepanelen op je dak precies op kunnen leveren, kan je berekenen met onze gratis opbrengstscan. Deze tool houdt rekening met je persoonlijke dakeigenschappen, zoals de hellingshoek en ligging ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering in zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen zal in Almere een rendement opleveren van circa 12,2%. Hierdoor heb je binnen 7 jaar je investering volledig terugverdiend. Als je dit vergelijkt met je geld op de bank zetten tegen een gemiddeld rentepercentage van 1,3%, haal je een bijna 10 maal zo hoog rendement bij een investering in zonnepanelen. Daarbij ben je ook nog bijna volledig CO2-neutraal. Een investering in zonnepanelen is dus absoluut een verstandige keuze.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Almere en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Almere en omgeving

En zijn talrijk installateurs te vinden in Almere en haar omgeving. Dit maakt het erg lastig om een installateur te vinden die precies weet wat hij doet bij het plaatsen van zonnepanelen. Ga je daarom naar onze pagina zoek-installateur en vindt een gespecialiseerde installateur bij je in de buurt.

Zonnepanelen leveren stroom verkeerslichten Almere

De gemeente Almere heeft samen met de bedrijven Spaar met de Zon en Vialis het eerste energie neutrale kruispunt gerealiseerd. Almere heeft als doel gesteld om vanaf 2022 energie neutraal te zijn. Om dit te realiseren moet de gemeente 11 miljoen kWh per jaar opwekken door middel van duurzame energie. Dit komt overeen met 3200 huishoudens.

30 Van de 120 kruispunten in Almere blijken geschikt voor energieopwekking door middel van zonnepanelen. Voor de overige 90 kruispunten moet iets ander bedacht worden, zoals het aanleggen van zonneparken. Niet alleen zal de gemeente Almere haar energie willen opwekken uit duurzame energiebronnen, maar wil zij ook energie besparen, door bijvoorbeeld alle (verkeers)lichten gebruik te laten maken van LED-lampen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs