Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Almere

Zonnepanelen-Almere

Situatie voor Zonnepanelen Almere

Almere is in verhouding tot de rest van Nederland een relatief zonnige stad. De zon schijnt er zo’n 1850 uur per jaar, wat een stuk hoger is dan het landelijk gemiddelde. Een optimaal zonnesysteem (gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden) van gemiddeld 12 panelen (3.330 WP) zal in Almere circa 2.970 kWh per jaar opleveren (factor 0,85). Hierdoor ben je voor bijna 90% zelfvoorzienend in je energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk 3.360 kWh per jaar aan elektriciteit. Je energienota zal hierdoor flink omlaag gaan. Wat zonnepanelen op je dak precies op kunnen leveren, kan je berekenen met onze gratis opbrengstscan. Deze tool houdt rekening met je persoonlijke dakeigenschappen, zoals de hellingshoek en ligging ten opzichte van het zuiden.

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen zal in Almere een rendement opleveren van circa 12,2%. Hierdoor heb je binnen 7 jaar je investering volledig terugverdiend. Als je dit vergelijkt met je geld op de bank zetten tegen een gemiddeld rentepercentage van 1,3%, haal je een bijna 10 maal zo hoog rendement bij een investering in zonnepanelen. Daarbij ben je ook nog bijna volledig CO2-neutraal. Een investering in zonnepanelen is dus absoluut een verstandige keuze.

 

Zonnepanelen installateurs in Almere en omgeving

En zijn talrijk installateurs te vinden in Almere en haar omgeving. Dit maakt het erg lastig om een installateur te vinden die precies weet wat hij doet bij het plaatsen van zonnepanelen. Ga je daarom naar onze pagina zoek-installateur en vindt een gespecialiseerde installateur bij je in de buurt.

 

Zonnepanelen leveren stroom verkeerslichten Almere

De gemeente Almere heeft samen met de bedrijven Spaar met de Zon en Vialis het eerste energie neutrale kruispunt gerealiseerd. Het oorspronkelijke doel van Almere was om energieneutraal te zijn in 2022, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Daarom heeft de stad een nieuw doel gesteld: CO2 neutraal zijn in 2050. Om dit doel te behalen ligt de focus zowel op meer hernieuwbare energie in de stad als op het terugdringen van het energieverbruik.

30 Van de 120 kruispunten in Almere blijken geschikt voor energieopwekking door middel van zonnepanelen. Voor de overige 90 kruispunten moet iets ander bedacht worden, zoals het aanleggen van zonneparken. Niet alleen zal de gemeente Almere haar energie willen opwekken uit duurzame energiebronnen, maar wil zij ook energie besparen, door bijvoorbeeld alle (verkeers)lichten gebruik te laten maken van LED-lampen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs