Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Assen

Zonnepanelen in Assen gaat dat samen?

Zonnepanelen Assen, wat kunnen we daarvan verwachten? Assen is een stad in de provincie Drenthe waar de A28 dwars doorheen gaat. Assen heeft 83,45 km² oppervlakte en ongeveer 67.500 inwoners. Ook heeft Assen het TT-Circuit Assen met jaarlijks veel evenementen. Assen heeft ongeveer 966 volle zonuren gehad in 2016 en dit is een goed aantal voor zonnepanelen. Wij hebben met onze opbrengstscan een voorbeeld gemaakt van hoe zonnepanelen het zouden doen in Assen. Als voorbeeld een dak gericht op het zuiden en een hoek van 35 graden. De omrekenfactor voor zonnepanelen Assen is 0.85. Wanneer er 10 zonnepanelen op dit dak in Assen geplaatst zouden worden zou dit jaarlijks ongeveer 2550 kWh opleveren. Elk adres verschilt qua opbrengst. Wil je jouw eigen opbrengst scan bekijken? Doe dan de gratis opbrengstscan op onze site. Hierbij wordt er rekening gehouden met je postcode, de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van het dak.

Zonnepanelen Assen; de terugverdientijd bekeken

Hierboven hebben wij berekend wat zonnepanelen in Assen jaarlijks zouden opleveren in energie. Maar zonnepanelen kosten geld en dit zal terugverdient worden. Daarom hebben wij een schatting gemaakt van wat het rendement en terugverdientijd zal zijn voor zonnepanelen in Assen. Het rendement zal (in de gunstige situatie circa) 18,3% zijn en jaarlijks zou er gemiddeld €638,80 bespaard worden. En de investering zou dan in 5 jaar terugverdient zijn. En zonnepanelen die goed onderhouden worden, kunnen 25 tot 30 jaar meegaan. Dit zou betekenen dat na de terugverdientijd er nog ongeveer 20 jaar lang bespaart kan blijven worden. Wil je weten wat je terugverdientijd van zonnepanelen is? Ontdek het hier.

Zonnepaneel installateurs in Assen en omgeving

In Assen en omgeving zijn verschillende zonnepaneel installateurs actief. Om een goede ervaren installateur te vinden in je regio ga je naar zoek-installateur. Met alleen je postcode kan je zien wie er in je omgeving werk als zonnepaneel installateur.

TT-circuit Assen bedekt met zonnepanelen Zonnepanelen Assen

TT-circuit Assen is welbekend in Nederland. En dus ook zeker bekend onder motorliefhebbers. Bovendien heeft het TT-circuit Assen een overdekt parkeer gebied en ruimte voor 14.000 motoren. En dit parkeerterrein wordt overdekt door 21.000 zonnepanelen. Daarom levert dit jaarlijks ongeveer 5,6 megawatt op. Dit is ongeveer het verbruik van 1.700 gezinnen jaarlijks. En de energie wordt geleverd aan het TT-circuit Assen, Tamoil Nederland en een deel is beschikbaar voor geïnteresseerden buurtbewoners.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs