Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

5 nuttige tips om diefstal zonnepanelen te voorkomen

Diefstal zonnepanelenDiefstal zonnepanelen? Wij hebben 5-tal nuttige tips om diefstal van zonnepanelen zoveel mogelijk te voorkomen.

Het komt nog niet veel voor, maar op 9 juni 2014 zijn 18 zonnepanelen met een waarde van circa € 4.500 van het zwembad van Wijhe gestolen. Een jaar eerder waren er 100 zonnepanelen van het dak van de Sint Adelbertabdij in Egmond gestolen.
Zonnepanelen zijn erg gemakkelijk te demonteren en daardoor is de diefstal van zonnepanelen een fluitje van een cent. Zonnepanelen zijn snel gestolen. Met een inbussleutel zijn de zonnepanelen in een handomdraai los. En aangezien een zonnepaneel al snel € 200,- opbrengst, lijkt de buit al vrij snel aantrekkelijk.
Zonnepanelen.net geeft een 5-tal nuttige tips om diefstal van zonnepanelen te voorkomen:

1. Sommige leveranciers geven je de lijst met serienummers, maar de meeste leveranciers doen dit niet. Zorg er dan voor dat de serienummers genoteerd worden, voordat deze worden geplaatst. De serienummers bevinden zich meestal aan de achterzijde van het zonnepaneel.

2. Zorg ervoor dat je dak lastig bereikbaar is. Geef gelegenheidsdieven geen extra kans door bijvoorbeeld afvalcontainers rondom het dak te laten staan.

3. Vervang de standaard inbusbouten voor éénrichtingsschroeven (roestvast) die niet kunnen worden losgeschroefd zonder dat de zonnepanelen beschadigd worden. Vraag hier expliciet naar bij je installateur. Mochten de zonnepanelen al geplaatst zijn dan kan je kogeltjes met een hamertjes in de inbuskop slaan.

4. Heb je een alarminstallatie, dan zijn je zonnepanelen hier eenvoudig op aan te sluiten. In het frame van het zonnepaneel bevinden zich doorvoergaten. Als je hier een draad door laat lopen dan kan het alarmsysteem melding doen zodra de draad onderbroken wordt.

5. Ga in je verzekeringspolis van je opstalverzekering na of diefstal van zonnepanelen onder de dekking vallen. Het is belangrijk om bij je verzekeringsmaatschappij na te vragen of de dekking ook van toepassing is indien er geen inbraakschade is!

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs