Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Afstand tussen zonnepanelen berekenen voor plat dak

Wilt u de afstand zonnepanelen berekenen bij een plat dak? Hier onze handige rekentool die op basis van uw postcode en gewenste hellingshoek de minimale afstand tussen de rijen zonnepanelen berekent. Zodoende hebben zonnepanelen die in rijen achter elkaar staan geen last van elkaars schaduw.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/wp-content/themes/zp2015/page-panel-distance.php on line 131

Afstand zonnepanelen plat dak berekenen
Afstand tot dakrand

U zult bij het plaatsen van de zonnepanelen op het platte dak rekening moeten houden met een afstand tot de dakrand. Direct bij de dakrand zijn de sterkste wervelwinden dat tijdens storm behoorlijk krachten met zich meebrengt. Zorg ervoor dat u 0,5 tot 1 meter van de dakrand blijft. Gaat u dichter naar de dakrand toe, dan zal er meer ballast toegepast moeten worden. Daarnaast kunt u gebonden zijn aan de lokale regels rondom het plaatsen van zonnepanelen op het platte dak. In de regel moet men een afstand tot de dakrand aanhouden dat gelijk is aan de hoogte van de geplaatste zonnepanelen.


Raadpleeg onze 10 nuttig tips zonnepanelen plat dak.