Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen-RotterdamSituatie voor zonnepanelen Rotterdam

Het gemiddeld aantal zonuren per jaar ligt in Nederland rond de 1.520 uur. In 2015 was er weliswaar erg veel zon; in Rotterdam scheen de zon toen wel 1.890 uur. Een goed jaar voor de zonne-energie dus. Bij een gemiddelde optimale installatie van zonnepanelen, wat overeenkomt met 12 panelen (3.300 WP) die staan gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, zal dit in Rotterdam circa 3.030 kWh per jaar opleveren (factor 0,92). In vergelijking met het landelijk gemiddelde ligt dit iets hoger. Bent u benieuwd hoeveel kWh er op uw dak kan worden opgewekt? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. Bij deze scan wordt er persoonlijk rekening gehouden met de ligging van uw dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van uw dak, waarna er vervolgens een rendement en terugverdientijd uitrolt.

Rendement op investering in zonnepanelen

Zonnepanelen in Rotterdam hebben een gemiddeld rendement van 12,5% met een terugverdientijd van 7 jaar. Wat het werkelijke rendement voor u is, hangt af van de exacte situatie en investering. Wel is met zekerheid te zeggen dat het rendement op een investering in zonnepanelen (12,5%) in vergelijking met het geld op de bank plaatsen (1,3%) veel hoger ligt. Een investering in zonnepanelen is dus zeker een verstandige keuze.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Rotterdam e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Rotterdam en omgeving

Er zijn heel veel installateurs te vinden in Rotterdam. Het is daarom belangrijk om voor een installateur te kiezen met ervaring op het gebied van zonnepanelen Rotterdam. Via de functie zoek-installateur onze site kunt u met behulp van uw postcode zonnepaneleninstallateurs vinden in uw regio.

Pilot voor 540.000 zonnepanelen op Maasvlakte

Op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven wordt in 2015/2016 een pilot gedraaid waar 120 zonnepanelen drijven op het water. Uit de test van een jaar moet blijken of er 540.000 zonnepanelen zullen worden geplaatst op de Maasvlakte. Deze zonnepanelen moeten minimaal een vermogen van 85 megawatt op gaan leveren. Door de zonnepanelen op het water te plaatsen, kunnen ze gedurende de dag met de zon meedraaien en kan er zo 18% meer energie worden opgewekt. Daarbij zorgt het water voor reflectie van het licht en koeling van de systemen, wat een groot voordeel is ten opzichte van zonnepanelen op het land. De gemeente Rotterdam is dus zeer actief bezig met zonne-energie.