Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen Den Haag

Zonnepanelen-Den-Haag

Situatie voor zonnepanelen Den Haag

Den Haag is een erg zonnige stad. Door haar ligging dichtbij de kust resulteerde dit in circa 1.960 zonuren in 2015. In vergelijking met het landelijk gemiddelde over de afgelopen 10 jaar van 1.520 uur ligt dit dus vrij hoog. Bij optimaal gebruik van deze zon door zonnepanelen (gemiddeld 12 panelen à 3.300 WP op het zuiden gericht onder een hoek van 35 graden) zal dit in Den Haag ongeveer 3.100 kWh per jaar opleveren (factor 0,94). Met een gemiddeld energieverbruik van 3.360 kWh per jaar per huishouden (Nibud 2016) bent u dan bijna zelfvoorzienend. Om precies te weten wat de zonnepanelen bij u op het dak op zullen leveren, wordt er door onze gratis opbrengstscan rekening gehouden met uw postcode, hellingshoek van het dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering in zonnepanelen

Zonnepanelen in Den Haag hebben een heel hoog rendement, bij een optimale opstelling wel 12,9%. Met dit rendement heeft u binnen 7 jaar uw investering terugverdiend en draagt u ook nog eens bij aan het milieu. Vergelijkt u deze investering met uw geld op de bank zetten, dan bent u met een investering in zonnepanelen veel beter uit (12,9% t.o.v. 1,3%). Met zekerheid is dus te stellen dat een investering in zonnepanelen een verstandige keuze is.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Den Haag e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Den Haag en omgeving

In Den Haag en omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Als u op zoek bent naar een installateur met expertise op het gebied van zonnepanelen, gaat u op onze site naar zoek-installateur. Hier vindt u met behulp van uw postcode ervaren zonnepaneleninstallateurs in uw omgeving.

Voetbalstadion ADO Den Haag heeft 2.900 zonnepanelen

Begin december 2015 zijn er 2.900 zonnepanelen geplaatst op het dak van het voetbalstadion te Den Haag. De zonnepanelen zijn geproduceerd door de sponsor van de club, Kyocera. De gemeente van Den Haag heeft het dak van het voetbalstadion beschikbaar gesteld. Hierdoor werd het voor Eneco mogelijk om de zonnepanelen te plaatsen. Eneco verzorgt de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de zonnepanelen. Het stadion moet jaarlijks ongeveer 600.000 kWh zonne-energie gaan produceren, wat overeenkomt met 200 huishoudens. Dit dekt ongeveer 50% van het jaarlijks energiegebruik door de voetbalclub.