Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen schaduw berekenen: een computermodel?

zonnepanelen schaduw berekenen

zonnepanelen schaduw berekenen

Zonnepanelen schaduw berekenen? Hoe met software?

Help, ik heb een dakkapel, een hoge boom of een grote schoorsteen? Hoe kan ik het beste de zonnepanelen op het dak leggen? Wat is de afstand tussen de zonnepaneel en de dakkapel? Moet is de zonnepanelen zo hoog mogelijk op mijn dak leggen? Of juist zoveel mogelijk een de zijkant? Hoe kan ik de schaduw zonnepanelen berekenen?

Een eenduidig antwoord is niet te geven. Daarvoor dient uw woning (en schaduwobjecten) in een computermodel gezet te worden. Is dat duur? Nee, er zijn partijen die het voor € 200,- voor u doen, afhankelijk van de complexiteit van het object.  En het zal op lange termijn duizenden euro’s besparen. De moeite waard dus.

Welke resultaten geeft een computermodel en berekent mij de schaduw door zonnepanelen?

  • De meest optimale lay-out van uw zonnepanelen
  • De best passende omvormer (ja, dat wordt berekend!)
  • De te verwachten opbrengst op uw locatie met locale meteo-gegevens
  • Uw besparing ten opzichte van uw elektriciteitstarief

Het computermodel is in staat om een filmpje te maken waarbij u precies kan zien wanneer de zonnepanelen in de schaduw liggen. Ze kunnen met sofware een dag in het jaar ingeven en u kunt precies zien hoe hoog de zon staat en op welk tijdstip de zonnepanelen in de schaduw komen te liggen. Nu is bijvoorbeeld schaduw niet zo erg in januari om 16 uur ’s middags. Maar als er enige schaduw in juni om 16 uur over uw zonnepanelen ligt is dat wel degelijk een probleem.

Welke partijen bieden de dergelijke computermodellen? Zoek eens op ‘zonnepanelen 3D model’. Er zijn zeker partijen die zonnepanelen schaduw berekenen

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.