Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen schaduw berekenen: een computermodel?

zonnepanelen schaduw berekenen
zonnepanelen schaduw berekenen

Zonnepanelen schaduw berekenen? Hoe met software?

Help, ik heb een dakkapel, een hoge boom of een grote schoorsteen? Hoe kan ik het beste de zonnepanelen op het dak leggen? Wat is de afstand tussen de zonnepaneel en de dakkapel? Moet is de zonnepanelen zo hoog mogelijk op mijn dak leggen? Of juist zoveel mogelijk een de zijkant? Hoe kan ik de schaduw zonnepanelen berekenen?

Een eenduidig antwoord is niet te geven. Daarvoor dient je woning (en schaduwobjecten) in een computermodel gezet te worden. Is dat duur? Nee, er zijn partijen die het voor € 200,- voor je doen, afhankelijk van de complexiteit van het object.  En het zal op lange termijn duizenden euro’s besparen. De moeite waard dus.

Welke resultaten geeft een computermodel en berekent mij de schaduw door zonnepanelen?

  • De meest optimale lay-out van je zonnepanelen
  • De best passende omvormer (ja, dat wordt berekend!)
  • De te verwachten opbrengst op je locatie met locale meteo-gegevens
  • Je besparing ten opzichte van je elektriciteitstarief

Het computermodel is in staat om een filmpje te maken waarbij je precies kan zien wanneer de zonnepanelen in de schaduw liggen. Ze kunnen met sofware een dag in het jaar ingeven en je kunt precies zien hoe hoog de zon staat en op welk tijdstip de zonnepanelen in de schaduw komen te liggen. Nu is bijvoorbeeld schaduw niet zo erg in januari om 16 uur ’s middags. Maar als er enige schaduw in juni om 16 uur over je zonnepanelen ligt is dat wel degelijk een probleem.

Welke partijen bieden de dergelijke computermodellen? Zoek eens op ‘zonnepanelen 3D model’. Er zijn zeker partijen die zonnepanelen schaduw berekenen

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs