Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnedakpan versus zonnepaneel

ZonnedakpanSteeds vaker wordt de zonnedakpan genoemd als prachtig alternatief voor de zonnepaneel. Deze is opgebouwd uit een gangbare dakpan waarop een kristallijne zonnecel is aangebracht. Met de zonnedakpan is er eindelijk een oplossing voor eigenaren van monumentale panden die van de gemeente geen zonnepanelen mogen plaatsen. Ook is er een oplossing voor eigenaren die veel waarde hechten aan esthetiek.

Zonnedakpan fraaier dan zonnepaneel

De zonnedakpan oogt veel mooier dan een zonnepaneel. Zonnepanelen op schuine daken met vele obstakels maken het aangezicht over het algemeen niet veel fraaier. Kiest u voor de zonnedakpan, dan vallen de zonnecellen eigenlijk nauwelijks meer op. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen hiervoor kiezen.

Minder opbrengst met de zonnedakpan

De zonnedakpannen kennen helaas ook zijn nadelen. De opbrengst is over het algemeen lager. Dit komt enerzijds doordat de zonnedakpan een schuine bolling heeft waarop geen zonnecel geplaatst kan worden. Anderzijds komt het doordat er geen ventilatie onder de dakpan is. De zonnecellen worden bij warm weer heter waardoor de opbrengst ten opzichte van zonnepanelen lager zal uitvallen.

Zonnedakpan duurder

Zonnedakpannen zijn duurder ten opzichte van zonnepanelen. Een installatie komt circa 2,5 keer hoger in prijs uit. Hierdoor is de terugverdientijd niet 7 jaar, maar kan dit wel oplopen tot 15 à 20 jaar.

Zonnepanelen Zonnedakpan
Installatie € 4.000 € 11.500
Dakpannen, 450 stuks € 900 € –
Totaal € 4.900 € 11.500

Kosten uitgaande van een installatie met 3000 WP

 

Alternatief voor de zonnedakpan

zonnedakpan-installerenEr zijn ook mooie alternatieven voor de zonnedakpan. Het gaat hierbij om dakpanelen die zowel als dakpan als zonnepaneel fungeren. De panelen worden gelegd als dakpannen en worden vastgeschroefd aan de daklatten. Zij zijn met name geschikt voor nieuwbouw.

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.