Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnedakpan versus zonnepaneel

Zonnedakpan Steeds vaker wordt de zonnedakpan genoemd als prachtig alternatief voor de zonnepaneel. Deze is opgebouwd uit een gangbare dakpan waarop een kristallijne zonnecel is aangebracht. Met de zonnedakpan is er eindelijk een oplossing voor eigenaren van monumentale panden die van de gemeente geen zonnepanelen mogen plaatsen. Ook is er een oplossing voor eigenaren die veel waarde hechten aan esthetiek.

Zonnedakpan fraaier dan zonnepaneel

De zonnedakpan oogt veel mooier dan een zonnepaneel. Zonnepanelen op schuine daken met vele obstakels maken het aangezicht over het algemeen niet veel fraaier. Kies je voor de zonnedakpan, dan vallen de zonnecellen eigenlijk nauwelijks meer op. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen hiervoor kiezen.

Minder opbrengst met de zonnedakpan

De zonnedakpannen kennen helaas ook zijn nadelen. De opbrengst is over het algemeen lager. Dit komt enerzijds doordat de zonnedakpan een schuine bolling heeft waarop geen zonnecel geplaatst kan worden. Anderzijds komt het doordat er geen ventilatie onder de dakpan is. De zonnecellen worden bij warm weer heter waardoor de opbrengst ten opzichte van zonnepanelen lager zal uitvallen.

Zonnedakpan duurder

Zonnedakpannen zijn duurder ten opzichte van zonnepanelen. Een installatie komt circa 2,5 keer hoger in prijs uit. Hierdoor is de terugverdientijd niet 7 jaar, maar kan dit wel oplopen tot 15 à 20 jaar.

Zonnepanelen Zonnedakpan
Installatie € 4.000 € 11.500
Dakpannen, 450 stuks € 900 € –
Totaal € 4.900 € 11.500

Kosten uitgaande van een installatie met 3000 WP

 

Alternatief voor de zonnedakpan

zonnedakpan-installeren Er zijn ook mooie alternatieven voor de zonnedakpan. Het gaat hierbij om dakpanelen die zowel als dakpan als zonnepaneel fungeren. De panelen worden gelegd als dakpannen en worden vastgeschroefd aan de daklatten. Zij zijn met name geschikt voor nieuwbouw.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs