Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Winter: sombere tijden voor zonnepanelen?

Zonnepanelen winter De dagen zijn kort, de zonkracht is zwak. De winter zorgt voor lage opbrengsten van kilowatturen. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk? Of kan ik ook in de winter volop genieten van mijn zonnepanelen?
Ik heb al veel leveranciers gesproken. Het mooiste verhaal dat ik tegenkwam was van een installateur die beweerde dat zijn merk zonnepanelen het vooral in de winter goed deden en bij diffuus (indirect) daglicht. Ik heb die meneer uit z’n droom gehaald en verteld dat de meeste stroom echt in de zomer wordt opgewekt en dan vooral bij direct daglicht. Dus liever zonnepanelen die het in de zomer zeer goed doen dan zonnepanelen die het in de winter goed doen.

 

Want 70% van de stroom wordt namelijk opgewekt in de periode april tot en met september. Die andere 30% wordt opgewekt van oktober tot en met maart. De winter (maanden januari en februari) tellen voor zonnepanelen eigenlijk nauwelijks mee.  Die zijn beide goed voor 3% van de totale jaaropbrengst. Een maand als juni is meestal goed voor 12% van de jaaropbrengst.

Opbrengst zonnepanelen in o.a. winter

Testresultaten van zonnepanelen in de winter

In de media kan je verschillende testresultaten terugzien. Je vindt dan eveneens testresulaten opgenomen in de winter. Maar neem de opbrengsten in de winter maar met een korreltje zout. Kijk vooral naar de totale jaaropbrengst en dan zal je merken dat het gaat om de prestaties in de zomermaanden. Een zonnepaneel die het uitstekend doet in de maanden mei, juni en juli is het zonnepaneel die je moet hebben.

Kortom: leve de zomer!

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs