Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie

U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren

Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Winter: sombere tijden voor zonnepanelen?

Zonnepanelen winterDe dagen zijn kort, de zonkracht is zwak. De winter zorgt voor lage opbrengsten van kilowatturen. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk? Of kan ik ook in de winter volop genieten van mijn zonnepanelen?
Ik heb al veel leveranciers gesproken. Het mooiste verhaal dat ik tegenkwam was van een installateur die beweerde dat zijn merk zonnepanelen het vooral in de winter goed deden en bij diffuus (indirect) daglicht. Ik heb die meneer uit z’n droom gehaald en verteld dat de meeste stroom echt in de zomer wordt opgewekt en dan vooral bij direct daglicht. Dus liever zonnepanelen die het in de zomer zeer goed doen dan zonnepanelen die het in de winter goed doen.

Gratis eBrochure:

‘Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2021’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2021

Want 70% van de stroom wordt namelijk opgewekt in de periode april tot en met september. Die andere 30% wordt opgewekt van oktober tot en met maart. De winter (maanden januari en februari) tellen voor zonnepanelen eigenlijk nauwelijks mee.  Die zijn beide goed voor 3% van de totale jaaropbrengst. Een maand als juni is meestal goed voor 12% van de jaaropbrengst.

Opbrengst zonnepanelen in o.a. winter

 

Testresultaten van zonnepanelen in de winter

In de media kunt u verschillende testresultaten terugzien, ook testresultaten  van onze eigen testcentrum. U vindt dan eveneens testresulaten opgenomen in de winter. Maar neem de opbrengsten in de winter maar met een korreltje zout. Kijk vooral naar de totale jaaropbrengst en dan zult u merken dat het gaat om de prestaties in de zomermaanden. Een zonnepaneel die het uitstekend doet in de maanden mei, juni en juli is het zonnepaneel die u moet hebben.

Kortom: leve de zomer!

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.