Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Solar Frontier zonnepanelen, presteren die écht beter?

Solar Frontier zonnepanelenSolar Frontier zonnepanelen leveren volgens leveranciers 10% meer opbrengst. Maar klopt dat wel? 

Solar Frontier zonnepanelen worden geproduceerd in Japan door een dochteronderneming van Shell. Dat klinkt in ieder geval goed en geeft mij een beter gevoel dan een onbekende Chinese producent. Er wordt gebruik gemaakt van een dunne film, ook wel CIS genoemd, een andere techniek dan gangbare zonnepanelen. Ik ben dus erg benieuwd of de zonnepanelen van Solar Frontier inderdaad 10% beter presteren.

Test Solar Frontier tov 45 merken

Sinds juni 2015 testen wij Solar Frontier zonnepanelen. Daarbij vergelijken wij de prestaties van Solar Frontier ten  opzichte van meer dan 30 andere merken zonnepanelen. Of Solar Frontier 10% beter presteert? In bepaalde gevallen wel. Solar Frontier presteert bijvoorbeeld 12% beter dan TSMC, maar dit geldt niet voor alle merken. Wat ons verder opvalt? Het zonnepaneel dat wij aankochten had de hoogste flashwaarde.  Dit betekent dat het  zonnepaneel zelfs meer presteerde dan volgens de opgave van de fabrikant nodig was. Voor de volledige gegevens en vergelijkingen met andere merken, bezoek onze resultaten op Solar Frontier test.

Gratis eBrochure:

‘Legplan Solar Frontier schuin dak maken’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Legplan Solar Frontier schuin dak maken

Conclusie: Solar Frontier zonnepanelen presteren uitstekend. In de meeste gevallen levert Solar Frontier de hoogste opbrengst per Wattpiek.  Belangrijk hierbij is de wijze waarop het systeem is geïnstalleerd en geconfigureerd. Installateurs met goede technische kennis en ervaring met dit merk geven een grotere kans op hogere opbrengsten.

Ons advies: kiest u voor Solar Frontier zonnepanelen, kies dan een voor een installateur die op locatie vooraf de inmeting en opname doet. Het blijkt namelijk dat de opbrengsten van een Solar Frontier installatie in grote mate worden bepaald door de kwaliteit, kennis en ervaring van de installateur. Vergelijk vervolgens de opbrengstresultaten door ons programma  ‘Doe de zonnepanelen prestatiecheck’.

Hierbij heeft u wel de ligging, hellingshoek en capaciteit van de Solar Frontier-installatie nodig, maar die zult u op verzoek wel van uw installateur ontvangen.

Gratis eBrochure:

‘Legplan Solar Frontier plat dak maken’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Legplan Solar Frontier plat dak maken

Dunne film Solar Frontier zonnepanelen

Solar Frontier is één van de grootste producenten van de zogehete dunne film zonnepanelen, ofwel de CIS zonnepanelen. CIS staat voor Coper, Indium, Selenidium en bestaat dus uit Koper, Indium en Selenide. Voordeel van deze zonnepanelen is dat ze geheel lood- en cadmiumvrij zijn.
De zonnepanelen bestaan eigenlijk uit één grote zonnecel en de gangbare kristallijne zonnepanelen veelal bestaan uit veel meer zonnecellen. Omdat het zonnepaneel opgebouwd is met dunne film is de kans op microscheurtjes in de zonnecel kleiner. Dunne film is namelijk iets flexibeler dan een kristallijn zonnepaneel, maar voorzichtigheid is natuurlijk ook bij deze panelen geboden.

Afmetingen Solar Frontier zonnepanelen

De zonnepanelen van Solar Frontier zijn kleiner dan de ‘standaard’ zonnepanelen. Een Solar Frontier zonnepaneel is ongeveer 1 meter breed en 1,25 meter lang. Oftewel, circa 40 centimeter korter dan een ‘standaard’ zonnepaneel.

Assortiment Solar Frontier zonnepanelen

Hieronder treft u een overzicht van de producten van Solar Frontier en kunt u tevens de datasheets downloaden;

Merk Vermogen in Wattpiek Model/type Link naar productpagina
Solar Frontier 145 Wp SF145-S Bekijk detail informatie
idem 150 Wp SF150-S Bekijk detail informatie
idem 155 Wp SF155-S Bekijk detail informatie
idem 160 Wp SF160-S Bekijk detail informatie
idem 165 Wp SF165-S Bekijk detail informatie
idem 170 Wp SF170-S Bekijk detail informatie

Keurmerken Solar Frontier zonnepanelen

Solar Frontier zonnepanelen keurmerken

 

 

 

Geschiedenis Solar Frontier zonnepanelen

Showa Shell Sekiyu is de moedermaatschappij achter Solar Frontier. Show Shell is al sinds 1978 bezig met onderzoek en ontwikkeling van photovoltaïsche producten, ofwel zonnepanelen. Sinds 1993 heeft Showa Shell zich verder gericht op de ontwikkeling van CIS zonnepanelen. In 2010 is pas de huidige naam gekozen. Dit vanwege hun jarenlange ontwikkelingen aan het front (het Engelse frontier) van CIS technologie.

 

Productie Solar Frontier zonnepanelen

De huidige productielocaties van Solar Frontier staan in Japan, te weten in Miyazaki (sinds 2007), in Atsugi (sinds 2009) en in Kunitomi (sinds 2011). In Atsugi bevindt zich op dit moment ook het research&development-centrum van Solar Frontier. In 2015 wordt een vierde productiefaciliteit voor zonnepanelen gerealiseerd in Tohoku.

Solar Frontier Productie in Japan

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.