Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Overspanningsbeveiliging zonnepanelen

Er is een discussie gaande over overspanningsbeveiligingen voor zonnepanelen. Het betreft het voorkomen van het effect van overspanning waardoor er schade kan ontstaan aan de zonnepanelen installatie. Overspanning kan ontstaan door beschadigde kabels of connectoren of door blikseminslag.

overspanningsbeveiliging-zonnepanelen Een overspanningsbeveiliging zorgt ervoor dat hoge spanningsverschillen beschermd worden. De vraag is of een overspanningsbeveiliging voor zonnepanelen noodzakelijk of niet? Volgens de NEN1010 (Nederlandse norm voor de vakbranche) dienen de gelijkstroom circuits (het gedeelte van de zonnepanelen, achter de omvormer) beveiligd te worden. Als we echter de regelgeving nakijken, dan blijkt het nog geen verplichting te zijn om de zonnepaneleninstallatie te voorzien van een overspanningsbeveiliging.

Een overspanningsbeveiligingsysteem is er vanaf circa € 150,-. Het type dat je nodig hebt is afhankelijk van de installatie. De installateur kan je hierover meer vertellen.

Specialist op het gebied van overspanningsbeveiligingen is de organisatie Conduct welke de zogenaamde PVBox levert.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs