Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen Amsterdam

Zonnepanelen-Amsterdam

Situatie voor zonnepanelen Amsterdam

In Amsterdam scheen de zon in 2015 circa 1.910 uur. In vergelijking met andere jaren, waar de gemiddelde zonuren rond de 1.520 uur liggen, was er vorig jaar erg veel zon. Bij een optimale opstelling, d.w.z. gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, zal een gemiddelde installatie van 12 panelen (3.300 WP) in Amsterdam circa 3.000 kWh per jaar opleveren (factor 0,91). Dit ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde. Wilt u weten hoeveel kWh de zonnepanelen bij u op het dak kunnen opleveren? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. In deze rekentool wordt er vervolgens rekening gehouden met de hellingshoek en de ligging ten opzichte van het zuiden van uw dak.

Rendement op investering in zonnepanelen

Met een terugverdientijd van 7 jaar kunnen inwoners van Amsterdam een gemiddeld rendement van 12,3% op hun investering behalen. Hoe het werkelijke rendement bij u uit zal vallen, hangt af van de exacte situatie en investering. Het is zonder twijfel met zekerheid te zeggen, indien u minimaal 7 jaar in uw huis blijft wonen en u het geld tot uw beschikking heeft, dat een investering in zonnepanelen een verstandige keuze is.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Amsterdam e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Amsterdam en omgeving

In Amsterdam zijn veel installateurs actief. Kies daarom voor een installateur met expertise op het gebied van zonnepanelen. Op onze site kunt u via zoek-installateur met uw postcode installateurs vinden in de regio Amsterdam.

Visie zonnepanelen gemeente Amsterdam

De gemeente heeft besloten om in 2020 per inwoner 20% meer groene energie op te wekken ten opzichte van 2013. Het doel is om van 9 MW in 2013 naar 160 MW door zonnepanelen opgewekte energie in 2020 te gaan. Dit komt overeen met het plaatsen van circa 605.000 zonnepanelen. Hiervoor is er in Amsterdam ruim 11 km2 aan dak geschikt voor zonnepanelen. Door het actief wijzen op de mogelijkheden van zonne-energie, versoepelen van welstandsregels en het ondersteunen van projecten vanuit het Duurzaamheidsfonds wil de gemeente zonne-energie op grote schaal mogelijk maken.