Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Alkmaar

Zonnepanelen Alkmaar, hoe staat het ervoor?

Zonnepanelen in Alkmaar, alle informatie over zonnepanelen in Alkmaar vindt u hier. Alkmaar had in de periode van 2016 tot 2017 veel zonuren. De zon scheen ongeveer 1044 uur per jaar in die periode. Dit is een zeer goed aantal zonuren voor het plaatsen van zonnepanelen in Alkmaar. Dit komt neer op 1044 kWh per vierkante meter per jaar zoninstraling voor uw zonnepanelen. Een zonnesysteem dat 10 zonnepanelen heeft van 300 Wp, dus een totaal van 3.000 Wp op het dak, zou in Alkmaar dan ongeveer 2.820 kWh per jaar opleveren.

Deze situatie betreft een dak van 35 graden gelegen op het zuiden. Daarom is de omrekenfactor van zonnepalen in Alkmaar is 0.94. De zonnepanelen hebben dus zeker voordeel op het energieverbruik van uw huishouden aangezien een gemiddeld huishouden ongeveer 3.360 kWh verbruikt. Dit brengt de energierekening dus flink omlaag. Wat de opbrengst precies bij u thuis zou kunnen zijn, kunt u berekenen met onze tool gratis opbrengstscan. Hier wordt een persoonlijke berekening gemaakt met betrekking tot de hellingshoek van uw dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering van zonnepanelen in Alkmaar

Wanneer u het bedrag tot uw beschikking hebt om te investeren in zonnepanelen, dan zou dit zeker een goede investering kunnen zijn. Een investering in zonnepanelen met de bovenstaande gegevens in Alkmaar zou een rendement van circa 20,6% en binnen 5 jaar heeft u het aankoopbedrag terugverdient. Daarnaast bent u ook nog goed bezig voor het milieu met zonnepanelen.

Zonnepaneel Alkmaar, welke installateurs

In Alkmaar en haar omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Om tussen al die installateurs een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden, is lastig. Op onze pagina zoek-installateur vindt u installateurs bij u in de buurt met veel kennis over zonnepanelen. Een aanrader om even naar te kijken.

Zonnepanelen Alkmaar op stadskantoor

Er zijn in 2017 zonnepanelen geplaats aan de zijkant van het stadskantoor in Alkmaar. Er zijn ook plannen om zonnepanelen op het dak te gaan plaatsen. Hierdoor zouden alle zonnepanelen (187 stuks) ongeveer 42.000 kWh per jaar aan energie kunnen opwekken. Er zijn ook plannen om bij meer gemeentelijke panden in Alkmaar zonnepanelen te gaan plaatsen.