Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Eindhoven

Zonnepanelen-Eindhoven

Situatie voor zonnepanelen Eindhoven

In 2015 scheen de zon circa 1880 uur in Eindhoven. 2015 was dan ook een zeer zonnig jaar. Eindhoven ligt gemiddeld over 10 jaar iets onder het landelijk gemiddelde wat betreft zonuren. Een optimaal zonnesysteem, dat wil zeggen gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, van gemiddeld 12 panelen (3.300 WP) zal in Eindhoven ongeveer 2.840 kWh per jaar opleveren (factor 0,86). Een gemiddeld huishouden verbruikt circa 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en is dus met 12 panelen bijna zelfvoorzienend in energieverbruik. Met onze gratis opbrengstscan kunt u uw eigen opbrengst berekenen. Er wordt hier namelijk rekening gehouden met de hellingshoek van het dak en de ligging ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering in zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen levert een hoog rendement op. In Eindhoven heeft u met een rendement van 11,5% binnen 7 jaar uw investering terugverdiend. Vergelijk dit met een 5-jarig spaardeposito, dan bent u met een investering in zonnepanelen veel beter uit (11,5% rendement tegenover 1,3% rente). Daarnaast bent u wat betreft elektriciteitsverbruik praktisch CO2 -neutraal. Met zekerheid valt dus te concluderen dat een investering in een zonnepaneleninstallatie een slimme keuze is.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Eindhoven e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Eindhoven en omgeving

Er zijn in Eindhoven en omgeving talloze installateurs te vinden. Een ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen is daar moeilijk uit te filteren. Ga daarom op onze site naar zoek-installateur, waar installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen in uw regio te vinden zijn.

Geld lenen om energie te besparen

Bent u woonachtig in Eindhoven en bent u eigenaar-bewoner van een bestaande woning? Dan is het mogelijk om een voordelige lening tegen 2,0% rente af te sluiten om vervolgens te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Heeft u niet direct geld beschikbaar, dan is het voordelig om deze lening af te sluiten. Met nog steeds een resterend rendement van 9,5% heeft u de lening zo afbetaald en profiteert u van een lagere energierekening.