Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie

U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren

Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen Den Bosch

Zonnepanelen-Den-BoschSituatie voor Zonnepanelen Den Bosch

In Den Bosch, de hoofdstad van Noord-Brabant, schijnt de zon evenveel als het landelijk gemiddelde. In 2015 scheen de zon er 1.860 uur. Dat betekent jaarlijks veel gratis energie. Met een gemiddeld optimaal zonnesysteem, wat bestaat uit 12 panelen à 3.300 WP die onder een hoek van 35 graden staan gericht op het zuiden, is er jaarlijks in Den Bosch circa 2.870 kWh (factor 0,87) te halen uit de zon. Bij een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks 3.360 kWh aan elektriciteit verbruikt (Nibud 2016), zorgt dit systeem ervoor dat het huishouden voor 85% zelfvoorzienend is in het energieverbruik. Echter, niet elk dak is hetzelfde. Doe daarom hier de gratis opbrengstscan. Deze rekentool houdt precies rekening met uw locatie en dakeigenschappen en berekent zo uw mogelijk energieopbrengst.

Rendement op investering in zonnepanelen

Er valt een hoog rendement te halen uit een investering in zonnepanelen. In Den Bosch haalt men uit zonnepanelen een gemiddeld rendement van 11,6%. Dit houdt in dat de investering binnen 7 jaar volledig is terugverdiend. Indien u geld direct tot uw beschikking heeft en er meer waarde uit wil halen, is het verstandiger om te investeren in zonnepanelen (11,6% rendement) dan door het geld op een 5-jarig spaardeposito te zetten (1,3% rente). Indien u dit geld niet meteen beschikbaar heeft, heeft de rijksoverheid de Energiebespaarlening bedacht. Deze lening heeft een laag rentepercentage en mag alleen gebruikt worden voor duurzaamheidsmaatregelen aan uw woning, zoals het plaatsen van zonnepanelen. U houdt hierdoor aan het einde zelfs geld over en draagt ook een steentje bij aan een beter milieu. Voor meer informatie over de Energiebespaarlening klikt u hier.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Den Bosch e.o.
Zoek installateurs

 

Zonnepanelen installateurs in Den Bosch en omgeving

Het is belangrijk om het aanbod aan installateurs te vergelijken als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Niet alle installateurs zijn immers gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en u wil dat de panelen de komende 20 jaar stevig op uw dak liggen. Op de pagina zoek-installateur kunt u zoeken naar ervaren zonnepaneleninstallateurs bij u in de omgeving.

Eerste vrachtwagen met zonnepanelen gesignaleerd

In Den Bosch is de eerste energiezuinige vrachtwagen gespot. Horecagroothandel Willie Robben wil hiermee producten duurzaam naar horecagelegenheden brengen. Drie grote zonnepanelen op het dak van de vrachtwagen voorzien een accu van energie die vervolgens het koel- en diepvriessysteem van de vrachtwagen aandrijft. “We zijn graag bereid om te investeren in duurzaamheid. De zonnepanelen voorzien de accu van energie om het koel- en diepvriessysteem continu z’n werk te kunnen laten doen. Behalve energie- en brandstofbesparing en minder onderhoud is de vermindering van geluidsoverlast en roetvorming een belangrijk winstpunt. Tijdens het lossen hoeft de motor namelijk niet meer te draaien om de gewenste temperatuur vast te houden”, aldus Willie Robben.