Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Afstand dakrand zonnepanelen: No-Go zone voor plat dak

Er moet altijd een afstand aangehouden worden tussen de dakrand en de zonnepanelen, de zogenaamde No-Go zone. Enerzijds is dit vanwege richtlijnen van overheidswege, anderzijds voor windbelastingen.

Hier gaan we in op de No-Go zone die minimaal nodig is in verband met windbelastingen op de zonnepanelen. Gebruik hierbij het schematisch voorgestelde gebouw:

No-Go-zone zonnepanelen

De No-Go-zone zonnepanelen wordt als volgt berekend:

Als Breedte <  2 x Hoogte    (als de breedte kleiner is dan 2 keer de hoogte)

dan        No-Go zone = 0,08 * Breedte

 

Als Breedte >  2 x Hoogte

dan        No-Go zone = 0,16 * Hoogte

 

Voorbeeld:

D = 5 meter, B = 9 meter, H = 5 meter

Hierbij is B < 2 * 5   (B is 9 meter, dus kleiner dan 10 meter)

No-Go zone = 0,08 * 9 = 0,72 m.

 

De No-go zone wordt eveneens bepaald door de overheid. Om de zonnepanelen vergunningsvrij te plaatsen dient u een No-Go zone aan te houden van minimaal de hoogte van de zonnepanelen. Raadpleeg hoogte zonnepanelen berekenen.

 

 

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.