Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Meters teruglevering, een overzicht

Hieronder treft u energiemeters aan die in Nederland het meeste voorkomen. Per energiemeter is aangegeven of deze geschikt is voor het terugleveren van stroom met zonnepanelen.meters-teruglevering

 

Ferrarismeter

De meest gebruikte meter is de zogenaamde Ferrarismeter. Zodra u de zonnepanelen heeft geplaatst dient u te controleren of de meter terugdraait. Indien dit niet het geval is zult u contact op moeten nemen met de netbeheerder voor het vervangen van de hoofdmeter (slimme meter).

 

 

Digitale meter met terugleverregistratie

De digitale meter met terugleverregistratie is het meest geschikt. Deze meter registreert hoeveel aan het net wordt teruggeleverd. Meld u aan bij uw netbeheerder zodat uw teruglevering wordt geregistreerd en verrekend met afgenomen stroom.

 

 

Analoge meter zonder draaischijf

De analoge meter zonder draaischijf  is niet geschikt. Laat deze meter vervangen door een slimme meter. Neem contact op met uw netbeheerder.

 

 

Digitale meter zonder draaischijf

De digitale meter zonder draaischijf  is niet geschikt. Laat deze meter vervangen door een slimme meter. Neem contact op met uw netbeheerder.

 

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.