Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Meters teruglevering, een overzicht

Hieronder tref je energiemeters aan die in Nederland het meeste voorkomen. Per energiemeter is aangegeven of deze geschikt is voor het terugleveren van stroom met zonnepanelen. meters-teruglevering

 

Ferrarismeter

De meest gebruikte meter is de zogenaamde Ferrarismeter. Zodra je de zonnepanelen heeft geplaatst dien je te controleren of de meter terugdraait. Indien dit niet het geval is zal je contact op moeten nemen met de netbeheerder voor het vervangen van de hoofdmeter (slimme meter).

 

 

Digitale meter met terugleverregistratie

De digitale meter met terugleverregistratie is het meest geschikt. Deze meter registreert hoeveel aan het net wordt teruggeleverd. Meld je aan bij je netbeheerder zodat je teruglevering wordt geregistreerd en verrekend met afgenomen stroom.

 

 

Analoge meter zonder draaischijf

De analoge meter zonder draaischijf  is niet geschikt. Laat deze meter vervangen door een slimme meter. Neem contact op met je netbeheerder.

 

 

Digitale meter zonder draaischijf

De digitale meter zonder draaischijf  is niet geschikt. Laat deze meter vervangen door een slimme meter. Neem contact op met je netbeheerder.

 

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs