Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Zoetermeer

Zonnepanelen-Zoetermeer

Situatie voor Zonnepanelen Zoetermeer

Zoetermeer is een erg zonnige stad. Met 1.900 uur zon in 2015 ligt de gemeente ruim boven het landelijk gemiddelde qua zonuren. Een goede plek om te investeren in zonnepanelen dus. In Zoetermeer zal een standaard optimaal zonnesysteem, wat inhoudt dat er 12 zonnepanelen (3.300 WP) gericht staan op het zuiden onder een hoek van 35 graden, per jaar ca. 3.040 kWh opleveren (factor 0,92). Een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks 3.360 kWh per jaar verbruikt (Nibud 2016), is met een gemiddeld zonnesysteem in Zoetermeer dus al voor 90% zelfvoorzienend in het energieverbruik. Dit betekent een flinke kostenbesparing op de energierekening. Om te weten hoeveel panelen er op je dak kunnen en hoeveel deze dan op gaan leveren, doe je de gratis opbrengstscan. Hierdoor krijg je een goed beeld van jouw situatie.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het is erg gunstig om te investeren in zonnepanelen. Hier valt namelijk een hoog rendement uit te halen. Een gemiddelde investering in zonnepanelen levert in Zoetermeer een rendement van 12,5% op. Hiermee heb je de investering binnen 7 jaar al volledig terugverdiend. Als je direct vermogen beschikbaar heeft, is het verstandig dit te investeren in een zonnesysteem. Laat je het geld op een spaardeposito staan, dan ligt het rendement veel lager (1,3% tegenover 12,5%). Niet iedereen heeft direct zoveel vermogen tot zijn beschikking of wil dit vermogen steken in zonnepanelen. Daarom heeft de overheid een oplossing bedacht. Met de Energiebespaarlening kunt geld lenen tegen een laag rentepercentage, op voorwaarde dat het geld wordt gebruikt voor duurzaamheidsmaatregelen aan je huis. Het rendement ligt vele malen hoger dan de rente, waardoor het nog steeds rendabel blijft. Alleen je terugverdientijd wordt iets langer.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Zoetermeer en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Zoetermeer en omgeving

Installateurs zijn makkelijk te vinden in Zoetermeer en haar omgeving. Echter, installateurs die ervaren zijn in het plaatsen van zonnesystemen zijn er niet zo makkelijk uit te filteren. Voordat je zonnepanelen besluit te kopen is het dus slim om uit te zoeken welke installateur de panelen goed op je dak zullen plaatsen. De panelen moeten er immers een lange tijd blijven liggen. Via onze pagina zoek-installateur vind je ervaren zonnepaneleninstallateurs bij jou in de omgeving. Zeker het bekijken waard.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs