Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Zoetermeer

Situatie voor Zonnepanelen Zoetermeer

Zoetermeer is een erg zonnige stad. Met een jaarlijks gemiddeld van 1.900 uur zon ligt de gemeente ruim boven het landelijk gemiddelde qua zonuren. Een goede plek om te investeren in zonnepanelen dus. In Zoetermeer zal een standaard optimaal zonnesysteem, wat inhoudt dat er 12 zonnepanelen (3.300 WP) gericht staan op het zuiden onder een hoek van 35 graden, per jaar ca. 3.040 kWh opleveren (factor 0,92). Een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks 3.360 kWh per jaar verbruikt (Nibud 2016), is met een gemiddeld zonnesysteem in Zoetermeer dus al voor 90% zelfvoorzienend in het energieverbruik. Dit betekent een flinke kostenbesparing op de energierekening.

TIP: wil je weten wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Doe dan de gratis opbrengstscan. Hierdoor krijg je een goed beeld van jouw situatie op basis van je locatie en de dakhelling en -oriëntatie.

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Het is erg gunstig om te investeren in zonnepanelen. Hier valt namelijk een hoog rendement uit te halen. Een gemiddelde investering in zonnepanelen levert in Zoetermeer een rendement van 12,5% op. Hiermee heb je de investering binnen 7 jaar al volledig terugverdiend. Toch zijn zonnepanelen een vrij intensieve investering. Daarom kan je dankzij de overheid een Energiebespaarlening aangaan, zo leen je geld tegen een laag rentepercentage op voorwaarde dat je duurzame investeringen doet.

 

Zonnepanelen installateurs in Zoetermeer en omgeving

Op zoek naar een installateur actief in regio Zoetermeer? Dan zit je hier goed! Voordat je zonnepanelen koopt, is het slim om verschillende installateurs te vergelijken. De panelen moeten er immers een lange tijd blijven liggen. Vraag je liever meteen offertes aan? Vul dan gewoon het onderstaande offerteformulier in:

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs