Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen-Rotterdam

Situatie voor zonnepanelen Rotterdam

Het gemiddeld aantal zonuren per jaar ligt in Nederland rond de 1.520 uur. Gedurende erg zonnige jaren kan de zon tot wel 1.890 uur schijnen. Een goed jaar voor de zonne-energie dus. Bij een gemiddelde optimale installatie van zonnepanelen, wat overeenkomt met 12 panelen (3.300 WP) die staan gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, zal dit in Rotterdam circa 3.030 kWh per jaar opleveren (factor 0,92). In vergelijking met het landelijk gemiddelde ligt dit iets hoger.

TIP: ben je benieuwd hoeveel kWh er op je dak kan worden opgewekt? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. Bij deze scan wordt rekening gehouden met de ligging van je dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van je dak. Vervolgens ontvang je een dossier met daarin o.a. het rendement en de terugverdientijd.

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Zonnepanelen in Rotterdam hebben een gemiddeld rendement van 12,5% met een terugverdientijd van 7 jaar. Wat het werkelijke rendement voor je is, hangt af van de exacte situatie en investering. Wel is met zekerheid te zeggen dat het rendement op een investering in zonnepanelen (12,5%) in vergelijking met het geld op de bank plaatsen (1,3%) veel hoger ligt. Een investering in zonnepanelen is dus zeker een verstandige keuze.

 

Zonnepanelen installateurs in Rotterdam en omgeving

Er zijn heel veel installateurs te vinden in Rotterdam. Het is daarom belangrijk om voor een installateur te kiezen met ervaring op het gebied van zonnepanelen Rotterdam. Via de functie zoek-installateur onze site kan je met behulp van je postcode zonnepaneleninstallateurs vinden in je regio.

 

Pilot voor 540.000 zonnepanelen op Maasvlakte

Op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven werd in 2015/2016 een pilot gedraaid waar 120 zonnepanelen op het water dreven. Uit de test van een jaar moest blijken of er 540.000 zonnepanelen zullen worden geplaatst op de Maasvlakte. Deze zonnepanelen moeten minimaal een vermogen van 85 megawatt op gaan leveren. Door de zonnepanelen op het water te plaatsen, kunnen ze gedurende de dag met de zon meedraaien en kan er zo 18% meer energie worden opgewekt. Daarbij zorgt het water voor reflectie van het licht en koeling van de systemen, wat een groot voordeel is ten opzichte van zonnepanelen op het land. De gemeente Rotterdam is dus zeer actief bezig met zonne-energie.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs