Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen-Rotterdam

Situatie voor zonnepanelen Rotterdam

Het gemiddeld aantal zonuren per jaar ligt in Nederland rond de 1.520 uur. In 2015 was er weliswaar erg veel zon; in Rotterdam scheen de zon toen wel 1.890 uur. Een goed jaar voor de zonne-energie dus. Bij een gemiddelde optimale installatie van zonnepanelen, wat overeenkomt met 12 panelen (3.300 WP) die staan gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, zal dit in Rotterdam circa 3.030 kWh per jaar opleveren (factor 0,92). In vergelijking met het landelijk gemiddelde ligt dit iets hoger. Ben je benieuwd hoeveel kWh er op je dak kan worden opgewekt? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. Bij deze scan wordt er persoonlijk rekening gehouden met de ligging van je dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van je dak, waarna er vervolgens een rendement en terugverdientijd uitrolt.

Rendement op investering in zonnepanelen

Zonnepanelen in Rotterdam hebben een gemiddeld rendement van 12,5% met een terugverdientijd van 7 jaar. Wat het werkelijke rendement voor je is, hangt af van de exacte situatie en investering. Wel is met zekerheid te zeggen dat het rendement op een investering in zonnepanelen (12,5%) in vergelijking met het geld op de bank plaatsen (1,3%) veel hoger ligt. Een investering in zonnepanelen is dus zeker een verstandige keuze.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Rotterdam en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Rotterdam en omgeving

Er zijn heel veel installateurs te vinden in Rotterdam. Het is daarom belangrijk om voor een installateur te kiezen met ervaring op het gebied van zonnepanelen Rotterdam. Via de functie zoek-installateur onze site kan je met behulp van je postcode zonnepaneleninstallateurs vinden in je regio.

Pilot voor 540.000 zonnepanelen op Maasvlakte

Op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven wordt in 2015/2016 een pilot gedraaid waar 120 zonnepanelen drijven op het water. Uit de test van een jaar moet blijken of er 540.000 zonnepanelen zullen worden geplaatst op de Maasvlakte. Deze zonnepanelen moeten minimaal een vermogen van 85 megawatt op gaan leveren. Door de zonnepanelen op het water te plaatsen, kunnen ze gedurende de dag met de zon meedraaien en kan er zo 18% meer energie worden opgewekt. Daarbij zorgt het water voor reflectie van het licht en koeling van de systemen, wat een groot voordeel is ten opzichte van zonnepanelen op het land. De gemeente Rotterdam is dus zeer actief bezig met zonne-energie.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs