Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Leiden

Zonnepanelen-Leiden

Situatie voor Zonnepanelen Leiden

Leiden is een zonnige stad. In 2015 scheen de zon er maar liefst 1.920 uur. Vergeleken met de rest van Nederland is dit erg veel. Door de ligging dicht aan de kust is er in Leiden relatief minder wolkenvorming, wat resulteert in meer zonneschijn. Uit zoveel zonuren valt veel energie te halen. Een zonnepaneleninstallatie van 12 panelen (3.300 WP) die gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden staat (standaard optimaal systeem), levert in Leiden jaarlijks ca. 3.040 kWh op (factor 0,92). Een gemiddeld huishouden dat jaarlijks 3.360 kWh verbruikt (Nibud 2016), is hiermee al voor 90% zelfvoorzienend in het elektriciteitsverbruik. Hoe dit precies bij je uit kan pakken, kan je zien door onze gratis opbrengstscan te doen. Hierbij wordt er onder andere rekening gehouden met je locatie en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Uit een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. Gevestigd te Leiden kan dit rendement wel oplopen tot 12,5%. Hiermee heb je de investering al binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Hoe dit precies voor je uit zou pakken, heeft te maken met de exacte situatie en investering. Indien je per direct beschikt over voldoende vermogen, dan is het verstandig om dit te investeren in zonnepanelen. Mocht je dit nog niet hebben, dan heeft de gemeente Leiden hiervoor de duurzaamheidslening bedacht. Tegen een zeer gunstig rentepercentage kan je geld lenen dat zijn doel gaat vinden in duurzame maatregelen in en rond je woning. Hiermee word je terugverdientijd iets verlengd, maar ga je hierna ook kosten besparen. Je levert daarbij natuurlijk een goede bijdrage aan een duurzaam Nederland.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Leiden en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Leiden en omgeving

In Leiden en haar omgeving zijn veel installateurs te vinden. Een ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen is hier lastig uit te filteren. Toch is het belangrijk om het aanbod goed te bestuderen. Je wil immers dat je zonnepanelen ook tijdens hevige weersomstandigheden stevig op je dak blijven liggen. Kijk daarom even op onze pagina zoek-installateur. Hier vind je ervaren zonnepaneleninstallateurs bij jou in de buurt.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs