Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Leiden

Situatie voor Zonnepanelen Leiden

Leiden is een zonnige stad. Door de ligging dicht aan de kust is er in Leiden relatief minder wolkenvorming, wat resulteert in meer zonneschijn. Uit zoveel zonuren valt veel energie te halen. Een zonnepanelen installatie van 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden (standaard optimaal systeem), levert in Leiden jaarlijks ca. 3.040 kWh op (factor 0,92). Een gemiddeld huishouden dat jaarlijks 3.360 kWh verbruikt, is hiermee al voor 90% zelfvoorzienend in het elektriciteitsverbruik.

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Vul dan onze opbrengstscan in en ontvang een gepersonaliseerd dossier met daarin de geschatte opbrengst van je panelen o.b.v. je dakhelling en -oriëntatie, postcode,… Ga naar de tool.

Zonnepanelen-Leiden

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Uit een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. In Leiden kan dit rendement wel oplopen tot 12,5%. Hiermee heb je de investering al binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Hoe dit precies voor je uit zou pakken, heeft te maken met de exacte situatie en investering. Om iedereen te helpen met deze groene investering, heeft de gemeente Leiden de duurzaamheidslening in het leven geroepen. Tegen een gunstig rentepercentage kan je geld lenen voor duurzame maatregelen in en rond je woning. Hiermee wordt je terugverdientijd iets verlengd, maar ga je hierna ook kosten besparen. Je levert daarbij natuurlijk een goede bijdrage aan een duurzaam Nederland.

 

Zonnepanelen installateurs in Leiden en omgeving

In Leiden en haar omgeving zijn veel installateurs te vinden. Een ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen is hier lastig uit te filteren. Toch is het belangrijk om het aanbod goed te bestuderen. Je wil immers dat je zonnepanelen ook tijdens hevige weersomstandigheden stevig op je dak blijven liggen. Vertrouw daarom op een ervaren en gecertificeerd installateur actief in Leiden en omgeving. Ontmoet hem via onze onderstaande offerteservice:

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs