Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Dordrecht

Zonnepanelen-Dordrecht

Situatie voor Zonnepanelen Dordrecht

In 2015 scheen de zon veel in de gemeente Dordrecht. Zo’n 1890 uur kon de Dordtenaar genieten van een blauwe lucht. Vergeleken met de rest van Nederland dat jaar lag het aantal zonuren in Dordrecht vrij hoog. Er valt in Dordrecht dus veel energie te halen uit de zon met behulp van zonnepanelen. Een standaard opstelling van zonnepanelen Dordrecht, bestaande uit 12 zonnepanelen (à 3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, levert jaarlijks gemiddeld 3.040 kWh op (factor 0,90). Een gemiddeld huishouden in Dordrecht doet het hiermee goed in de eigen energievoorziening. Gemiddeld is zij namelijk al voor 90% zelfvoorzienend in het elektriciteitsverbruik (Nibud 2016). Hoe de opbrengst er bij jou precies uit kan zien, kan je berekenen met behulp van onze gratis opbrengstscan. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met je locatie en je dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen Dordrecht kan een hoog rendement leveren. Gemiddeld ligt dit rendement in Dordrecht op 12,2%. Hiermee heb je jouw volledige investering al binnen 7 jaar terugverdiend. Mocht je direct voldoende vermogen tot je beschikking hebben, dan is het dus een verstandige keuze om te investeren in zonnepanelen. Niet iedereen heeft direct de benodigde hoeveelheid geld voor handen. Toch vindt de overheid het belangrijk dat je duurzaam energie op gaat wekken. Daarom is er landelijk de Energiebespaarlening in het leven geroepen. Tegen een gunstig rentepercentage kan je geld lenen van de overheid, op voorwaarde dat dit ten goede komt aan duurzaamheidsmaatregelen aan je woning.

 

Zonnepanelen installateurs in Dordrecht en omgeving

Om in Dordrecht zonnepanelen op je dak te krijgen, ga je op zoek naar een installateur. Echter, er zijn in Dordrecht en omstreken veel installateurs te vinden. De een meer gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen dan de ander. Je zonnepanelen moeten onder elke weersomstandigheid op je dak blijven liggen. Het dus is van groot belang dat ze stevig en goed geplaatst worden op je dak. Via de pagina zoek-installateur kan je met behulp van je postcode ervaren zonnepaneleninstallateurs vinden bij je in de buurt.

 

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs