Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Den Haag

Zonnepanelen-Den-Haag

Situatie voor zonnepanelen Den Haag

Den Haag is een erg zonnige stad. Door haar ligging dichtbij de kust resulteert dit gemiddeld in zo’n 1.960 zonuren per jaar. In vergelijking met het landelijk gemiddelde over de afgelopen 10 jaar van 1.520 uur ligt dit dus vrij hoog. Bij optimaal gebruik van deze zon door zonnepanelen (gemiddeld 12 panelen à 3.300 WP op het zuiden gericht onder een hoek van 35 graden) zal dit in Den Haag ongeveer 3.100 kWh per jaar opleveren (factor 0,94). Met een gemiddeld energieverbruik van 3.360 kWh per jaar per huishouden ben je dan bijna zelfvoorzienend.

TIP: wil je te weten komen hoeveel elektriciteit zonnepanelen op jouw dak kunnen opwekken? Vul dan onze gratis opbrengstscan in. Deze houdt rekening met je postcode, de hellingsgraad en oriëntatie van je dak en de ligging ervan ten opzichte van het zuiden.

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Zonnepanelen in Den Haag hebben een heel hoog rendement, bij een optimale opstelling wel 12,9%. Met dit rendement heb je binnen 7 jaar je investering terugverdiend en draag je ook nog eens bij aan het milieu. Vergelijk je deze investering met je geld op de bank zetten, dan ben je met een investering in zonnepanelen veel beter uit (12,9% t.o.v. 1,3%). Met zekerheid is dus te stellen dat een investering in zonnepanelen een verstandige keuze is.

 

Zonnepanelen installateurs in Den Haag en omgeving

In Den Haag en omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Als je op zoek bent naar een installateur met expertise op het gebied van zonnepanelen, ga je op onze site naar zoek-installateur. Hier vind je met behulp van je postcode ervaren zonnepaneleninstallateurs in jou omgeving.

 

Voetbalstadion ADO Den Haag heeft 2.900 zonnepanelen

Begin december 2015 werden er 2.900 zonnepanelen geplaatst op het dak van het voetbalstadion te Den Haag. De zonnepanelen zijn geproduceerd door de sponsor van de club, Kyocera. De gemeente van Den Haag heeft het dak van het voetbalstadion beschikbaar gesteld. Hierdoor werd het voor Eneco mogelijk om de zonnepanelen te plaatsen. Eneco verzorgt de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de zonnepanelen. Het stadion moet jaarlijks ongeveer 600.000 kWh zonne-energie gaan produceren, wat overeenkomt met 200 huishoudens. Dit dekt ongeveer 50% van het jaarlijks energiegebruik door de voetbalclub.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs