Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Zwolle

Zonnepanelen-Zwolle

Situatie voor Zonnepanelen Zwolle

Door haar wat verder land inwaartse locatie ziet Zwolle iets minder zon dan gemiddeld in Nederland. Doorgaans schijnt de zon er 1.810 uur, wat veel lijkt, maar in de rest van Nederland ligt het gemiddelde een stuk hoger. Toch valt er hierdoor nog steeds veel energie te halen uit de zon. Een standaard zonnesysteem à 12 panelen (3.300 WP) dat optimaal staat opgesteld (onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden) zal in Zwolle circa 2.870 kWh per jaar opleveren (factor 0,87). Gemiddeld genomen zijn mensen die zonnepanelen hebben in Zwolle al voor ruim 85% zelfvoorzienend in hun energieverbruik, ze verbruiken jaarlijks gemiddeld 3.360 kWh. Hierdoor worden de energiekosten flink verlaagd. Middels de gratis opbrengstscan kan je berekenen hoeveel zonnepanelen bij jou precies op kunnen leveren.

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Op een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. In Zwolle ligt dit rendement rond de 11,6%. Dit houdt in dat de investering binnen 7 jaar volledig is terugverdiend. Dankzij de Energiebespaarlening kan je lenen aan een laag rentepercentage voor een zonnepaneel installatie. De voorwaarde is dat de bestemming van het geld gaat naar duurzaamheidswerkzaamheden aan jouw woning. Door dit gunstige rentepercentage houd je nog steeds rendement over. Na een iets langere terugverdientijd ga je zelfs winst draaien. Daarnaast draag je ook bij aan een duurzame wereld.

 

Zonnepanelen installateurs in Zwolle en omgeving

Het is niet eenvoudig om een goede installateur te vinden. Installateurs zijn er namelijk in overvloed, maar die ene ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen bij jou in de buurt is zo makkelijk nog niet gevonden. Ga daarom naar onze pagina zoek-installateur. Hier kan je met behulp van jouw postcode gespecialiseerde installateurs in zonnepanelen vinden bij jou in de buurt.

 

Stroomverbruik Ikea Zwolle 30% lager

De Ikea in Zwolle bleek een jaar na opening al zo’n 30% minder stroom te verbruiken dan andere filialen. Door de 5.500 zonnepanelen op het dak werd er 885 MWh opgeleverd aan stroom per jaar, wat gelijk staat aan ruim 250 huishoudens. Door het gebruik van uitsluitend ledverlichting in de winkel en parkeergarage werd het energieverbruik teruggedrongen. Ikea heeft als doelstelling om wereldwijd volledig energieneutraal te zijn.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs