Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Almelo

Hoe winstgevend zijn zonnepanelen in Almelo?

Als u van plan bent zonnepanelen te gaan installeren in Almelo zijn hier de factoren waarmee gerekend kan worden gehouden. In Almelo zijn er jaarlijks gemiddeld 2.300 zonuren. Grof gerekend brengen zonnepanelen in Almelo ongeveer 957 kWh per vierkante meter. Almelo heeft een omrekenfactor van 0.84. De verminderingsfactor is 1.00 voor de zonnepanelen.

Wij hebben een schatting gedaan van wat zonnepanelen in Almelo zouden kunnen opbrengen. Dit is gedaan met een zuidelijk gericht dak van 35 graden. Wij zetten daar 10 zonnepanelen op met 300 WP. Dan zou er in Almelo per jaar zo’n 2.520 kWh aan energie worden opgewekt. Als je weet dat een gemiddeld huishouden van 3 personen jaarlijks ongeveer zo’n 3.750 kWh verbruikt, dan scheelt dit al een flinke duit op de energiefactuur.

TIP: ben je benieuwd naar de mogelijke opbrengst van zonnepanelen in jouw situatie? Maak dan gebruik van onze gratis opbrengstscan. Hier wordt een persoonlijke berekening gemaakt met betrekking tot de hellingshoek van uw dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Zonnepanelen-Almelo

Het rendement van uw zonnepanelen in Almelo

Nu gaan we het rendement berekenen voor de zonnepanelen. Wij hebben voor het rendement de zelfde gegevens gebruikt als hierboven en ook in Almelo. Voor onze berekening gaan we uit van een gemiddelde aanschafprijs van een installatie. Het resultaat is een rendement van 18,0% en een terugverdient tijd van 5 jaar. Dit is snel terugverdiend aangezien zonnepanelen een stuk langer gaan dan 5 jaar. En ook erbij te bedenken dat u hiermee goed bezig bent voor het milieu.

Benieuwd naar meer info? Lees meer over het rendement van zonnepanelen.

 

Zonnepaneel installateurs in Almelo

In Almelo en omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Kan je wel wat hulp gebruiken in je zoektocht naar de meest geschikte installateur? Dan helpen wij je graag verder! Ontdek hoe je het best installateurs vergelijkt en vraag gratis offertes aan op maat van jouw situatie!

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs