Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Zaandam

Zonnepanelen-Zaandam

Situatie voor Zonnepanelen Zaandam

Door haar ligging dichtbij de kust is Zaandam een zonnige stad. Gemiddeld schijnt de zon er 1.900 uur per jaar. Uit deze zon valt veel energie te halen. Een gemiddeld optimaal zonnesysteem bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) en staat gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden. Zo’n systeem levert in Zaandam circa 3.040 kWh per jaar aan groene stroom (factor 0,92). Gemiddeld genomen zijn mensen met zonnepanelen in Zaandam al voor 90% zelfvoorzienend in hun energie. Alleen niet elk huis of pand is hetzelfde. Doe daarom hier de gratis opbrengstscan. Middels deze scan weet u precies hoeveel uw dak op kan leveren aan zonnestroom.

Rendement op investering in zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is op de lange termijn erg voordelig. In Zaandam ligt het rendement gemiddeld op de 12,5%. Dit houdt in dat u binnen 7 jaar uw volledige investering heeft terugverdiend. Mocht u op dit moment al geld tot uw beschikking hebben, dan is het dus verstandig om te investeren in zonnepanelen. Zet u uw geld liever vast op een spaardeposito, dan ontvang u maar 1,3% rente. Een investering in zonnepanelen levert dus bijna het tienvoudige op. Mocht u het geld niet direct voorhanden hebben, dan heeft de overheid hiervoor een voordelige lening ingevoerd. Voor een investering in duurzaamheidsmaatregelen aan uw huis is er de Energiebespaarlening. Kijk hier of u in aanmerking komt voor deze lening.

Zonnepanelen installateurs in Zaandam en omgeving

Om te weten door wie u de zonnepanelen op uw dak wil laten plaatsen, is het belangrijk om goed het aanbod te bekijken. Er zijn veel installatiebedrijven te vinden in Zaandam en haar omgeving. Niet elke installateur is ervaren op het gebied van zonnepanelen. Kijk daarom eens op zoek-installateur. Hier vindt u installateurs met genoeg verstand over zonnepanelen bij u in de omgeving.

Zonnepanelen voor Nauerna

De gemeente Zaanstad heeft de ambitie om klimaatneutraal te zijn. Om dit te realiseren moet de gemeente een goed voorbeeld geven, aldus Marc Wit (CDA) en Sanna Munnikendam (D66). Dit goede voorbeeld zou bestaan uit een zonneweide op de zuidhelling van de vuilstort Nuerna. Deze 4,5 ha aan helling zou goed zijn voor de energievoorziening van 1.000 huishoudens.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs