Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Haarlem

Zonnepanelen-Haarlem

Situatie voor Zonnepanelen Haarlem

Door haar gunstige ligging aan de kust schijnt de zon veel in Haarlem. In 2015 scheen de zon er maar liefst 1.920 uur. Ten opzichte van de rest van Nederland is Haarlem erg zonnig. Een goede plek voor zonnepanelen dus. Een gemiddeld optimaal zonnesysteem, dat bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, produceert circa 3.100 kWh per jaar aan elektriciteit. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en een investering in zonnepanelen maakt het hierdoor bijna volledig zelfvoorzienend in energieverbruik. Middels onze gratis opbrengstscan weet je precies hoeveel energie zonnepanelen bij je op het dak op zouden kunnen leveren. Er wordt in deze rekentool onder andere rekening gehouden met je postcode en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Met zoveel zon in Haarlem valt een zeer hoog rendement te halen. Een investering in zonnepanelen levert hier 12,9% rendement. Dit betekent dat je binnen 7 jaar je volledige investering al heeft terugverdiend en vanaf dat moment winst gaat maken. Houd jij je geld liever op de bank? Bij een spaardeposito van 5 jaar ontvang je op dit moment 1,3% rente. Een investering in zonnepanelen levert dus een opbrengst van bijna het tienvoudige. Daarnaast draag je ook nog bij aan een beter milieu. Investeren in zonnepanelen is dus absoluut een goede keus.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Haarlem en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Haarlem en omgeving

In Haarlem en haar omgeving zijn zeer veel installateurs actief. Het is hierdoor moeilijk om een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden. Via onze pagina zoek-installateur vind je installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen bij je in de buurt.

Zonnepanelen Haarlem op tennishal

Op een tennishal in Haarlem-west worden 1.350 panelen geplaatst en zullen deze panelen aan meer dan 200 huishoudens energie moeten gaan leveren. Coöperatie Duurzame Energie is de initiatiefnemer van dit project en is er al twee jaar mee bezig. Na geworsteld te hebben met onverwachte tegenvallers en onduidelijke regelgeving is het nu toch gelukt. Met 1.350 zonnepanelen wordt dit het grootste postcoderoosproject van Nederland.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs