Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Haarlem

Situatie voor Zonnepanelen Haarlem

Door haar gunstige ligging aan de kust schijnt de zon veel in Haarlem. Daardoor kent de stad jaarlijks bijna 2.500 zonuren! Een goede plek voor zonnepanelen. Een gemiddeld optimaal zonnesysteem, dat bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, produceert circa 3.100 kWh per jaar aan elektriciteit. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en een investering in zonnepanelen maakt het hierdoor bijna volledig zelfvoorzienend in energieverbruik.

TIP: ben je benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Maak dan gebruik van onze opbrengstscan en ontdek hoeveel stroom zonnepanelen bij jou zouden kunnen opwekken. Deze tool houdt o.a. rekening met je postcode en diverse dakeigenschappen. Vul hier de opbrengstscan in.

Zonnepanelen-Haarlem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Met zoveel zon in Haarlem valt een zeer hoog rendement te halen. Een investering in zonnepanelen levert hier 12,9% rendement. Dit betekent dat je binnen 7 jaar je volledige investering al hebt terugverdiend en vanaf dat moment winst gaat maken. Houd jij je geld liever op de bank? Bij een spaardeposito van 5 jaar ontvang je op dit moment 1,3% rente. Een investering in zonnepanelen levert dus een opbrengst van bijna het tienvoudige. Daarnaast draag je ook nog bij aan een beter milieu. Investeren in zonnepanelen is dus absoluut een goede keus.

 

Zonnepanelen installateurs in Haarlem en omgeving

In regio Haarlem zijn veel installateurs actief. Het is hierdoor niet altijd makkelijk om meteen een betrouwbare ervaringsdeskundige te vinden. Wij helpen je graag verder! Ontdek hoe je verschillende installateurs met elkaar kan vergelijken en vraag offertes aan bij installateurs actief in Haarlem!

 

Zonnepanelen Haarlem op tennishal

Op een tennishal in Haarlem-west staan 1.350 panelen. Deze kleine energiecentrale levert aan ongeveer 200 huishoudens energie. Coöperatie Duurzame Energie is de initiatiefnemer van dit project.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs