Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Amsterdam

Situatie voor zonnepanelen Amsterdam

In Amsterdam schijnt de zon circa 1.520 uur per dag. Bij een optimale opstelling, d.w.z. gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, zal een gemiddelde installatie van 12 panelen (3.300 WP) in Amsterdam circa 3.000 kWh per jaar opleveren (factor 0,91). Dit ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde. Wil je weten hoeveel kWh de zonnepanelen bij jou op het dak kunnen opleveren? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. In deze rekentool wordt er vervolgens rekening gehouden met de hellingshoek en de ligging ten opzichte van het zuiden van uw dak.

Rendement op investering in zonnepanelen

Met een terugverdientijd van 7 jaar kunnen inwoners van Amsterdam een gemiddeld rendement van 12,3% op hun investering behalen. Hoe het werkelijke rendement bij jou uit zal vallen, hangt af van de exacte situatie en investering. Het is zonder twijfel met zekerheid te zeggen, indien je minimaal 7 jaar in jouw huis blijft wonen en je het geld tot je beschikking hebt, dat een investering in zonnepanelen een verstandige keuze is.

Zonnepanelen installateurs in Amsterdam en omgeving

In Amsterdam zijn veel installateurs actief. Kies daarom voor een installateur met expertise op het gebied van zonnepanelen. Op onze site kan je via zoek-installateur met jouw postcode installateurs vinden in de regio Amsterdam.

Visie zonnepanelen gemeente Amsterdam

De gemeente besloot om in 2020 per inwoner 20% meer groene energie op te wekken ten opzichte van 2013. Het doel was om van 9 MW in 2013 naar 160 MW door zonnepanelen opgewekte energie in 2020 te gaan. Dit komt overeen met het plaatsen van circa 605.000 zonnepanelen. Hiervoor is er in Amsterdam ruim 11 km2 aan dak geschikt voor zonnepanelen. Door het actief wijzen op de mogelijkheden van zonne-energie, versoepelen van welstandsregels en het ondersteunen van projecten vanuit het Duurzaamheidsfonds wil de gemeente zonne-energie op grote schaal mogelijk maken.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs