Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Zonnepanelen Alkmaar

Zonnepanelen Alkmaar, hoe staat het ervoor?

Zonnepanelen in Alkmaar, alle informatie over zonnepanelen in Alkmaar vind je hier. Alkmaar had in de periode van 2016 tot 2017 veel zonuren. De zon scheen ongeveer 1044 uur per jaar in die periode. Dit is een zeer goed aantal zonuren voor het plaatsen van zonnepanelen in Alkmaar. Dit komt neer op 1044 kWh per vierkante meter per jaar zoninstraling voor je zonnepanelen. Een zonnesysteem dat 10 zonnepanelen heeft van 300 Wp, dus een totaal van 3.000 Wp op het dak, zou in Alkmaar dan ongeveer 2.820 kWh per jaar opleveren.

Deze situatie betreft een dak van 35 graden gelegen op het zuiden. Daarom is de omrekenfactor van zonnepalen in Alkmaar is 0.94. De zonnepanelen hebben dus zeker voordeel op het energieverbruik van je huishouden aangezien een gemiddeld huishouden ongeveer 3.360 kWh verbruikt. Dit brengt de energierekening dus flink omlaag. Wat de opbrengst precies bij je thuis zou kunnen zijn, kan je berekenen met onze tool gratis opbrengstscan. Hier wordt een persoonlijke berekening gemaakt met betrekking tot de hellingshoek van je dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering van zonnepanelen in Alkmaar

Wanneer je het bedrag tot je beschikking hebt om te investeren in zonnepanelen, dan zou dit zeker een goede investering kunnen zijn. Een investering in zonnepanelen met de bovenstaande gegevens in Alkmaar zou een rendement van circa 20,6% en binnen 5 jaar heb je het aankoopbedrag terugverdient. Daarnaast ben je ook nog goed bezig voor het milieu met zonnepanelen.

Zonnepaneel Alkmaar, welke installateurs

In Alkmaar en haar omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Om tussen al die installateurs een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden, is lastig. Op onze pagina zoek-installateur vind je installateurs bij jou in de buurt met veel kennis over zonnepanelen. Een aanrader om even naar te kijken.

Zonnepanelen Alkmaar op stadskantoor

Er zijn in 2017 zonnepanelen geplaats aan de zijkant van het stadskantoor in Alkmaar. Er zijn ook plannen om zonnepanelen op het dak te gaan plaatsen. Hierdoor zouden alle zonnepanelen (187 stuks) ongeveer 42.000 kWh per jaar aan energie kunnen opwekken. Er zijn ook plannen om bij meer gemeentelijke panden in Alkmaar zonnepanelen te gaan plaatsen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs