Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Alkmaar

Zonnepanelen Alkmaar, hoe staat het ervoor?

Zonnepanelen in Alkmaar, alle informatie over zonnepanelen in Alkmaar vind je hier.

Stel dat je een dak hebt met een hellingshoek van 35 graden gelegen op het zuiden. Hierbij is de omrekenfactor van zonnepanelen in Alkmaar 0.94. Met 1044 zonuren (wat neerkomt op 1044 kWh per vierkante meter aan zonnepanelen) en een zonnepanelen-installatie met in totaal 3.000 Wp (bijvoorbeeld 10 panelen van 300 Wp) levert dit je jaarlijks zo’n 2.820 kWh op.

In deze situatie bespaar je behoorlijk wat op je energierekening! Echter verschilt dit natuurlijk per woonsituatie. Wat de opbrengst precies bij je thuis zou kunnen zijn, kan je berekenen met onze tool gratis opbrengstscan. Hier wordt een persoonlijke berekening gemaakt met betrekking tot de hellingshoek van je dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering van zonnepanelen in Alkmaar

Wanneer je het bedrag tot je beschikking hebt om te investeren in zonnepanelen, dan zou dit zeker een goede investering kunnen zijn. Een investering in zonnepanelen met de bovenstaande gegevens in Alkmaar zou een rendement van circa 20,6% en binnen 5 jaar heb je het aankoopbedrag terugverdient. Daarnaast ben je ook nog goed bezig voor het milieu met zonnepanelen.

Zonnepaneel Alkmaar, welke installateurs

In Alkmaar en haar omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Om tussen al die installateurs een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden, is lastig. Op onze pagina zoek-installateur vind je installateurs bij jou in de buurt met veel kennis over zonnepanelen. Een aanrader om even naar te kijken.

Zonnepanelen Alkmaar op stadskantoor

Er zijn in 2017 zonnepanelen geplaats aan de zijkant van het stadskantoor in Alkmaar. Er zijn ook plannen om zonnepanelen op het dak te gaan plaatsen. Hierdoor zouden alle zonnepanelen (187 stuks) ongeveer 42.000 kWh per jaar aan energie kunnen opwekken. Er zijn ook plannen om bij meer gemeentelijke panden in Alkmaar zonnepanelen te gaan plaatsen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs