Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Tilburg

Zonnepanelen-Tilburg

Situatie voor zonnepanelen Tilburg

2015 was een zeer zonnig jaar voor Tilburg. De zon scheen er 1920 uur dat jaar. 2015 is in heel Nederland een zonnig jaar geweest. Gemiddeld over een periode van 10 jaar schijnt de zon in Tilburg iets meer dan in de rest van Nederland. Een zonnesysteem dat met gemiddeld 12 zonnepanelen (3.300 WP) optimaal (d.w.z. gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden) staat opgesteld, zal in Tilburg per jaar circa 2.870 kWh opleveren (factor 0,87). Met een gemiddeld zonnesysteem ben je bijna volledig zelfvoorzienend. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk circa 3.360 kWh per jaar. Dit brengt de energierekening dus flink omlaag. Wat de opbrengst precies bij je thuis zou kunnen zijn, kan je berekenen met onze tool gratis opbrengstscan. Hier wordt een persoonlijke berekening gemaakt met betrekking tot de hellingshoek van je dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering in zonnepanelen

Mocht je geld tot je beschikking hebben om te investeren, dan is het verstandig om te kijken naar zonnepanelen. Een investering in zonnepanelen in Tilburg levert een rendement van circa 11,6% en binnen 7 jaar heb jij je aankoopbedrag terugverdiend. In vergelijking met een gemiddeld spaardeposito van 5 jaar is het aan te raden om te investeren in zonnepanelen (11,6% rendement tegenover 1,3% rente). Een goede bijkomstigheid is dat je wat betreft elektriciteitsverbruik praktisch CO2-neutraal bent.

Live test! 45 merken zonnepanelen Volg live de test zonnepanelen

Zoek installateur voor Tilburg en omstreken

man-naast-paneel Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Tilburg en omgeving

In Tilburg en haar omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Om tussen al die installateurs een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden, is lastig. Op onze pagina zoek-installateur vind je installateurs bij jou in de buurt met veel kennis over zonnepanelen. Een aanrader om even naar te kijken.

10 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen Tilburg

De gemeente Tilburg heeft begin januari 2016 besloten 10 miljoen euro uit te trekken voor het plaatsen van zonnepanelen op 40 verschillende gebouwen. Onder andere de schouwburg, Hall of Fame, Ireen Wüst IJsbaan en de Udenhoutse sporthal De Roomley zullen worden bedekt met een laag zonnepanelen.
Door de Rijksoverheid is de zogenoemde SDE+-subsidie reeds toegezegd. De staat geeft Tilburg een bedrag tussen de 8,8 en 10,5 miljoen euro verdeeld over 15 jaar. In de zomer van 2015 zal duidelijk worden wanneer en door wie de zonnepanelen geplaatst gaan worden.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs