Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Eindhoven

Zonnepanelen-Eindhoven

Situatie voor zonnepanelen Eindhoven

In 2015 scheen de zon circa 1880 uur in Eindhoven. 2015 was dan ook een zeer zonnig jaar. Eindhoven ligt gemiddeld over 10 jaar iets onder het landelijk gemiddelde wat betreft zonuren. Een optimaal zonnesysteem, dat wil zeggen gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, van gemiddeld 12 panelen (3.300 WP) zal in Eindhoven ongeveer 2.840 kWh per jaar opleveren (factor 0,86). Een gemiddeld huishouden verbruikt circa 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en is dus met 12 panelen bijna zelfvoorzienend in energieverbruik. Met onze gratis opbrengstscan kan je jouw eigen opbrengst berekenen. Er wordt hier namelijk rekening gehouden met de hellingshoek van het dak en de ligging ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering in zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen levert een hoog rendement op. In Eindhoven heb je met een rendement van 11,5% binnen 7 jaar jouw investering terugverdiend. Vergelijk dit met een 5-jarig spaardeposito, dan ben je met een investering in zonnepanelen veel beter uit (11,5% rendement tegenover 1,3% rente). Daarnaast ben je wat betreft elektriciteitsverbruik praktisch CO2 -neutraal. Met zekerheid valt dus te concluderen dat een investering in een zonnepaneleninstallatie een slimme keuze is.

Zonnepanelen installateurs in Eindhoven en omgeving

Er zijn in Eindhoven en omgeving talloze installateurs te vinden. Een ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen is daar moeilijk uit te filteren. Ga daarom op onze site naar zoek-installateur, waar installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen in uw regio te vinden zijn.

Geld lenen om energie te besparen

Ben je woonachtig in Eindhoven en ben je eigenaar-bewoner van een bestaande woning? Dan is het mogelijk om een voordelige lening tegen 2,0% rente af te sluiten om vervolgens te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Heb je niet direct geld beschikbaar, dan is het voordelig om deze lening af te sluiten. Met nog steeds een resterend rendement van 9,5% heb je de lening zo afbetaald en profiteer je van een lagere energierekening.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs