Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Den Bosch

Zonnepanelen-Den-Bosch

Situatie voor Zonnepanelen Den Bosch

In Den Bosch, de hoofdstad van Noord-Brabant, schijnt de zon evenveel als het landelijk gemiddelde. In 2015 scheen de zon er 1.860 uur. Dat betekent jaarlijks veel gratis energie. Met een gemiddeld optimaal zonnesysteem, wat bestaat uit 12 panelen à 3.300 WP die onder een hoek van 35 graden staan gericht op het zuiden, is er jaarlijks in Den Bosch circa 2.870 kWh (factor 0,87) te halen uit de zon. Bij een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks 3.360 kWh aan elektriciteit verbruikt (Nibud 2016), zorgt dit systeem ervoor dat het huishouden voor 85% zelfvoorzienend is in het energieverbruik. Echter, niet elk dak is hetzelfde. Doe daarom hier de gratis opbrengstscan. Deze rekentool houdt precies rekening met je locatie en dakeigenschappen en berekent zo je mogelijk energieopbrengst.

Rendement op investering in zonnepanelen

Er valt een hoog rendement te halen uit een investering in zonnepanelen. In Den Bosch haalt men uit zonnepanelen een gemiddeld rendement van 11,6%. Dit houdt in dat de investering binnen 7 jaar volledig is terugverdiend. Indien je geld direct tot je beschikking hebt en er meer waarde uit wil halen, is het verstandiger om te investeren in zonnepanelen (11,6% rendement) dan door het geld op een 5-jarig spaardeposito te zetten (1,3% rente). Indien je dit geld niet meteen beschikbaar hebt, heeft de rijksoverheid de Energiebespaarlening bedacht. Deze lening heeft een laag rentepercentage en mag alleen gebruikt worden voor duurzaamheidsmaatregelen aan je woning, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Je houdt hierdoor aan het einde zelfs geld over en draagt ook een steentje bij aan een beter milieu. Voor meer informatie over de Energiebespaarlening klikt je hier.

 

Zonnepanelen installateurs in Den Bosch en omgeving

Het is belangrijk om het aanbod aan installateurs te vergelijken als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Niet alle installateurs zijn immers gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en je wil dat de panelen de komende 20 jaar stevig op je dak liggen. Op de pagina zoek-installateur kan je zoeken naar ervaren zonnepaneleninstallateurs bij je in de omgeving.

Eerste vrachtwagen met zonnepanelen gesignaleerd

In Den Bosch is de eerste energiezuinige vrachtwagen gespot. Horecagroothandel Willie Robben wil hiermee producten duurzaam naar horecagelegenheden brengen. Drie grote zonnepanelen op het dak van de vrachtwagen voorzien een accu van energie die vervolgens het koel- en diepvriessysteem van de vrachtwagen aandrijft. “We zijn graag bereid om te investeren in duurzaamheid. De zonnepanelen voorzien de accu van energie om het koel- en diepvriessysteem continu z’n werk te kunnen laten doen. Behalve energie- en brandstofbesparing en minder onderhoud is de vermindering van geluidsoverlast en roetvorming een belangrijk winstpunt. Tijdens het lossen hoeft de motor namelijk niet meer te draaien om de gewenste temperatuur vast te houden”, aldus Willie Robben.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs