Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Maastricht

Zonnepanelen-Maastricht

Situatie voor Zonnepanelen Maastricht

De zuidelijkste hoofdstad van Nederland deed het in 2015 redelijk goed in het aantal zonuren. Met 1.860 zonuren in 2015 was het erg zonnig dat jaar. Gemiddeld over de afgelopen 10 jaar ligt het aantal zonuren in Maastricht iets onder het landelijk gemiddelde. Toch valt er nog heel veel energie te halen uit deze zon. Een standaard opstelling die optimaal staat opgesteld, dat wil zeggen 12 zonnepanelen (3.300 WP) onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, levert in Maastricht jaarlijks ca. 2.770 kWh op (factor 0,84). Een gemiddeld huishouden is hiermee al voor ruim 80% zelfvoorzienend in het elektriciteitsverbruik. Hoe dit precies uit zal vallen bij je thuis, kan je zien middels onze gratis opbrengstscan. Deze rekentool houdt vervolgens rekening met onder andere je locatie en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Uit een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. In Maastricht kan je een rendement behalen van 11,1%. Dit houdt in dat je binnen 8 jaar de volledige investering heeft terugverdiend. Indien je direct geld tot je beschikking hebt, is het dus een verstandige keus om te investeren in zonnepanelen. Mocht je niet direct geld beschikbaar hebben om te investeren, dan heeft de provincie Limburg de duurzaamheidslening voor je bedacht. De provincie Limburg wil zo huishoudens stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen aan hun woning. Tegen een laag rentepercentage krijg je een lening waarvan het geld ten goede komt aan duurzaamheidsmaatregelen in en rondom je woning. Hierdoor wordt de terugverdientijd iets langer, maar ga je zelfs na die tijd besparen op je kosten.

Zonnepanelen installateurs in Maastricht en omgeving

Als je besluit te gaan investeren in zonnepanelen, wil je dat deze stevig op je dak worden geplaatst. Ze moeten immers vele jaren op je dak blijven liggen, ook tijdens hevige weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk een ervaren installateur te kiezen die de zonnepanelen stevig en zo optimaal mogelijk op je dak plaatst. Het is helaas erg lastig om in het grote aanbod de ervaren installateurs eruit te filteren. Kijk daarom eens op onze pagina zoek-installateur, waar wij ervaren installateurs hebben geselecteerd bij je in de omgeving.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs