Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Nijmegen

Zonnepanelen-Nijmegen

Situatie voor Zonnepanelen Nijmegen

In Nijmegen schijnt de zon iets minder dan gemiddeld in Nederland. De zon schijnt circa 1.810 uur per jaar in Nijmegen. Een gemiddelde optimale opstelling van 12 zonnepanelen (gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, 3.300 WP) zal in Nijmegen per jaar ongeveer 2800 kWh opleveren (factor 0,85). Per jaar verbruikt een gemiddeld huishouden circa 3.360 kWh. Gemiddeld genomen zijn huishoudens die hebben geïnvesteerd in zonnepanelen dus voor bijna 85% zelfvoorzienend in energieverbruik. Ben je benieuwd hoeveel energie je dak op zou kunnen leveren? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. Deze tool berekent je persoonlijke opbrengst, rendement en terugverdientijd, gebaseerd op onder andere je postcode en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement op zonnepanelen in Nijmegen ligt rond de 11,3%. Met dit rendement verdien je jouw investering binnen 8 jaar volledig terug en zal je vanaf dan alleen maar winst blijven maken. Hoe het rendement precies voor je uit zal vallen, hangt af van de exacte situatie en investering. Wil je liever je geld vastzetten op een spaardeposito, dan ontvang je zo’n 1,3% rente. Een investering in zonnepanelen levert dus bijna 10 maal zoveel rendement op. Daarnaast ben je ook nog eens praktisch CO2-neutraal.

Zonnepanelen installateurs in Nijmegen en omgeving

In Nijmegen en haar omgeving zijn veel installateurs te vinden, niet alleen op het gebied van zonnepanelen. Het is lastig om te weten welke installateur ervaren is op het gebied van het plaatsen van zonnepanelen. Kijk daarom op onze pagina zoek-installateur. Hier vind je gespecialiseerde installateurs in zonnepanelen in jou omgeving.

50.000 zonnepanelen op sociale huurwoningen

Het doel is om een kwart van de sociale huurwoningen in Nijmegen te voorzien van zonnepanelen, zo vindt de fractie van D66. Dit houdt in dat er 50.000 zonnepanelen geplaats zullen moeten worden. D66 wil dit mogelijk maken door een zonnecoöperatie op te richten die werkt zonder winstoogmerk. Deze plaatst vervolgens de panelen en verhuurt deze aan de huurders van de sociale huurwoningen. De gemeente moet alleen garant staan voor het plaatsen van de panelen, het rendement zal ervoor zorgen dat de investering wordt terugverdiend. Een win-winsituatie vindt de partij: Er wordt niet alleen bijgedragen aan een beter milieu, ook de huurders gaan erop vooruit. Zonnestroom is goedkoper dan grijze stroom en de energienota zal dus flink omlaag gaan.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs