Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Apeldoorn

Zonnepanelen-Apeldoorn

Situatie voor Zonnepanelen Apeldoorn

Gemiddeld genomen schijnt de zon in Apeldoorn net iets minder dan in de rest van Nederland. De meest zonnige jaren schenken ongeveer zo’n 1800 uur zon. In Apeldoorn zal een gemiddeld optimaal zonnesysteem, deze bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) en staat opgesteld onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, per jaar ongeveer 2.840 kWh opleveren (factor 0,86). Een huishouden verbruikt gemiddeld 3.360 kWh aan elektriciteit. Hiermee is het gemiddelde huishouden in Apeldoorn dat zonnepanelen heeft voor 85% zelfvoorzienend in energieverbruik.

TIP: wil jij ook achterhalen hoeveel zonne-energie jij kan opwekken? Met onze gratis opbrengstscan kan je dit achterhalen! Deze tool houdt hierbij rekening met jouw dakeigenschappen en postcode.

 

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement bij een investering in zonnepanelen ligt redelijk hoog. In Apeldoorn levert een gemiddeld zonnesysteem een rendement van 11,5%. Hiermee is de investering binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Heb je het geld tot jouw beschikking, dan is het zeker een aanrader om direct te investeren. Naast een goede investering draag je ook nog bij aan een beter milieu.

 

Zonnepanelen installateurs in Apeldoorn en omgeving

In Apeldoorn en haar omgeving zijn erg veel installateurs te vinden. Niet alle installateurs hebben de expertise op het gebied van zonnepanelen. Bezoek daarom de pagina naar zoek-installateur. Hier vind je ervaren installateurs op het gebied van zonnepanelen bij jou in de buurt.

 

Zuidbroek Zonnepark

In 2016 was de gemeente Apeldoorn op zoek naar ondernemers die een 4 hectare groot zonnepark willen realiseren. Apeldoorn stelt dit stuk grond in erfpacht ter beschikking voor een periode van 25 jaar. Het zonnepark bestaat nu uit meer dan 11.000 zonnepanelen die jaarlijks meer dan 3.600 MWh opwekken. Daarmee zijn ongeveer 1.100 gezinnen voorzien van groene stoom!

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs