Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Ikea koopt zonnepanelen van de concurrent

Ikea koopt van concurrent

Op het dak van Ikea Zwolle zijn onlangs 5500 zonnepanelen geplaatst. Dat is natuurlijk prachtig en bespaart tonnen CO2 per jaar. Maar achter deze stap zit iets eigenaardigs. Ikea legt haar eigen merk zonnepanelen niet op het dak, maar juist van de directe concurrent. De bakker die z’n eigen brood niet eet?

 

Ikea verkoopt op dit moment vanuit 9 vestigingen in Nederland zonnepanelen, en zo ook in Zwolle. Zij heeft het Chinese merk Hanergy als eigen merk. Hanergy is een dunne film zonnepaneel. Maar welk merk zonnepaneel kiezen ze voor hun eigen dak? Het Japanse Solar Frontier, de directe concurrent van Hanergy.

 

Solar Frontier is namelijk ook een dunne film zonnepaneel en daardoor de directe concurrent. Dunne film zonnepanelen zijn vooral geschikt voor huizen met een groot dak. Je hebt ten opzichte van gangbare zonnepanelen namelijk circa 20% meer dakoppervlakte nodig voor eenzelfde opbrengst. Maar daarvoor krijg je dan wel prachtige zwarte zonnepanelen met een goede opbrengst. Dit is een bepaald segment van de markt.

 

Ik ben me even aan het voorstellen hoe het zou zijn als je verkoper bent van de Ikea Hanergy zonnepanelen in Zwolle. Er komt een geïnteresseerde aan je balie die vraagt welk merk ze op het eigen dak hebben liggen. Dan moet je dus gaan vertellen dat Ikea zelf liever niet heeft gekozen voor de eigen zonnepanelen, maar voor de concurrent Solar Frontier. Dan moet je als verkoper wel van hele goede huize komen om alsnog wat te verkopen.

 

Overigens is het wel begrijpelijk dat Ikea haar eigen merk lager stelt dan haar concurrent Solar Frontier. Solar Frontier zonnepanelen troeven de Hanergy zonnepanelen op bijna alle terreinen af. Zo is er voor Hanergy zonnepanelen circa 4% meer dakoppervlakte nodig en daardoor dus ook meer bevestigingsmateriaal. Ook heeft Solar Frontier een veel langere staat van dienst. De keuze voor de concurrent is dus wel begrijpelijk, al zullen de commerciëlen onder ons daar heel anders over denken.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.