Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ikea koopt zonnepanelen van de concurrent

Ikea koopt van concurrent

Op het dak van Ikea Zwolle zijn onlangs 5500 zonnepanelen geplaatst. Dat is natuurlijk prachtig en bespaart tonnen CO2 per jaar. Maar achter deze stap zit iets eigenaardigs. Ikea legt haar eigen merk zonnepanelen niet op het dak, maar juist van de directe concurrent. De bakker die z’n eigen brood niet eet?

 

Ikea verkoopt op dit moment vanuit 9 vestigingen in Nederland zonnepanelen, en zo ook in Zwolle. Zij heeft het Chinese merk Hanergy als eigen merk. Hanergy is een dunne film zonnepaneel. Maar welk merk zonnepaneel kiezen ze voor hun eigen dak? Het Japanse Solar Frontier, de directe concurrent van Hanergy.

 

Solar Frontier is namelijk ook een dunne film zonnepaneel en daardoor de directe concurrent. Dunne film zonnepanelen zijn vooral geschikt voor huizen met een groot dak. Je hebt ten opzichte van gangbare zonnepanelen namelijk circa 20% meer dakoppervlakte nodig voor eenzelfde opbrengst. Maar daarvoor krijg je dan wel prachtige zwarte zonnepanelen met een goede opbrengst. Dit is een bepaald segment van de markt.

 

Ik ben me even aan het voorstellen hoe het zou zijn als je verkoper bent van de Ikea Hanergy zonnepanelen in Zwolle. Er komt een geïnteresseerde aan je balie die vraagt welk merk ze op het eigen dak hebben liggen. Dan moet je dus gaan vertellen dat Ikea zelf liever niet heeft gekozen voor de eigen zonnepanelen, maar voor de concurrent Solar Frontier. Dan moet je als verkoper wel van hele goede huize komen om alsnog wat te verkopen.

 

Overigens is het wel begrijpelijk dat Ikea haar eigen merk lager stelt dan haar concurrent Solar Frontier. Solar Frontier zonnepanelen troeven de Hanergy zonnepanelen op bijna alle terreinen af. Zo is er voor Hanergy zonnepanelen circa 4% meer dakoppervlakte nodig en daardoor dus ook meer bevestigingsmateriaal. Ook heeft Solar Frontier een veel langere staat van dienst. De keuze voor de concurrent is dus wel begrijpelijk, al zullen de commerciëlen onder ons daar heel anders over denken.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs