Op zonnepanelen.net website wordt gebruik gemaakt van cookies, welke door zowel Power Leaf Group als derde partijen worden geplaatst. Dit om de functionaliteiten op onze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag, om klantprofielen op te bouwen en om uw advertentieaanbod te verbeteren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen en gebruiken van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Ervaring Power Optimizers

Robin M. uit Leusden

In januari jongstleden kocht ik een zonnepaneleninstallatie voor mijn platte dak. Ik werd geadviseerd om power optimizers aan te schaffen omdat er een pijpje op mijn dak staat waardoor er schaduw op bepaalde zonnepanelen zou kunnen vallen. Schaduw op één zonnepaneel zou met power optimizers de prestatie van mijn gehele systeem minimaal beïnvloeden.

Nadat de zonnepanelen waren geplaatst was ik blij om te zien dat mijn energiemeter prachtig terugliep op zonnige momenten. Ik kon echter uit de totale opwekking niet beoordelen of de opbrengst voldoende was. Ik ging ervan uit dat nieuwe panelen altijd goed presteren.

Na een week ben ik eens verder gaan inzoomen om de prestaties van de individuele zonnepanelen. Ik was onaangenaam verrast toen ik zag dat één zonnepaneel buitengewoon slecht presteerde. Er waren momenten dat het ene paneel slechts 60% presteerde ten opzichte van de andere zonnepanelen. Het monitoringprogramma van mijn power optimizers gaf dit als volgt weer:

Power-optimizers-ervaring

Dankzij de power optimizers kon ik de installateur melden dat één zonnepaneel niet zijn prestaties haalde. Mijn installateurs kon dit ook op afstand waarnemen. Er is vervolgens een afspraak gemaakt waarna het paneel netjes is vervangen.

Had ik deze power optimizers niet gehad dan was ik er nooit achter gekomen dat één zonnepaneel defect was. Sterker nog, dit ene zonnepaneel had met een gangbare aansluiting het gehele systeem negatief beïnvloed. Wellicht had ik het na een jaar wel opgemerkt bij vergelijkingen met andere installaties, maar dan is het maar de vraag of ik er achter was gekomen wat de oorzaak geweest zou zijn.

Mijn advies aan iedereen die zonnepanelen aanschaft: overweeg power optimizers, ook als je geen schaduw hebt. Alleen dan ben je in staat om prestatie-afwijkingen van individuele zonnepanelen inzichtelijk te krijgen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.