Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Beleggen in zonne-energie

Beleggen in zonnepanelen. De zon is de komende decennia de belangrijkste energiebron. Beleggen in zonne-energie is erg populair. Er wordt namelijk steeds meer geïnvesteerd in duurzame energie. Hierdoor zal de concurrentie van het winnen van energie uit fossiele brandstoffen steeds groter worden. Hieruit ontstaat de vraag of het loont om te beleggen in zonne-energie.

Beleggen in zonne-energie

Is beleggen in zonne-energie iets voor u?

De meningen zijn verdeeld omdat je risico loopt als het gaat om beleggen. Vaak gaat het om een belegging op de lange termijn in aandelen. Je maakt hierbij een combinatie van financieel en maatschappelijk rendement. Je ontvangt hierover bij de meeste aanbieders dividenden of rente- en aflossingsbetalingen op je rekening.

Naarmate je meer ervaring hebt kun je met je beleggingen in zonne-energie steeds meer verdienen, maar het blijft een gevoelskwestie waarbij de onderstaande spelregels goed in de gaten gehouden moeten worden.

  1. Investeer pas als je goed op de hoogte bent wat er wordt aangeboden.
  2. Spreid je investeringen over verschillende projecten om de risico’s te verkleinen
  3. Investeer nooit geld dat je niet kunt missen.*

* Het Nibud adviseert een financiële buffer aan te houden. Kijk op https://www.nibud.nl/ voor meer informatie.

Zelf aanschaffen van zonnepanelen

Indien je zelf overgaat tot het investeren in zonnepanelen kun je het rendement direct in eigen zak steken en hoef je geen kosten af te dragen aan de partijen die de beleggingen aanbieden. Het rendement van de zonnepanelen is via een eenvoudige tool te berekenen en ook de terugverdien van het te investeren bedrag is snel na te gaan, terwijl de exacte rendementen die beleggingen in zonne-energie opleveren moeilijk te achterhalen zijn op het internet.

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.