Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beleggen in zonne-energie een slimme keuze? Wat zijn de alternatieven?

Beleggen in zonnepanelen. De zon is de komende decennia de belangrijkste energiebron. Beleggen in zonne-energie is erg populair. Er wordt namelijk steeds meer geïnvesteerd in duurzame energie. Hierdoor zal de concurrentie van het winnen van energie uit fossiele brandstoffen steeds groter worden. Hieruit ontstaat de vraag of het loont om te beleggen in zonne-energie.

Beleggen in zonne-energie

Is beleggen in zonne-energie iets voor u?

De meningen zijn verdeeld omdat je risico loopt als het gaat om beleggen. Vaak gaat het om een belegging op de lange termijn in aandelen. Je maakt hierbij een combinatie van financieel en maatschappelijk rendement. Je ontvangt hierover bij de meeste aanbieders dividenden of rente- en aflossingsbetalingen op je rekening.

Naarmate je meer ervaring hebt kun je met je beleggingen in zonne-energie steeds meer verdienen, maar het blijft een gevoelskwestie waarbij de onderstaande spelregels goed in de gaten gehouden moeten worden.

  1. Investeer pas als je goed op de hoogte bent wat er wordt aangeboden.
  2. Spreid je investeringen over verschillende projecten om de risico’s te verkleinen
  3. Investeer nooit geld dat je niet kunt missen.*

* Het Nibud adviseert een financiële buffer aan te houden. Kijk op https://www.nibud.nl/ voor meer informatie.

Zelf aanschaffen van zonnepanelen

Indien je zelf overgaat tot het investeren in zonnepanelen kun je het rendement direct in eigen zak steken en hoef je geen kosten af te dragen aan de partijen die de beleggingen aanbieden. Het rendement van de zonnepanelen is via een eenvoudige tool te berekenen en ook de terugverdien van het te investeren bedrag is snel na te gaan, terwijl de exacte rendementen die beleggingen in zonne-energie opleveren moeilijk te achterhalen zijn op het internet.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs