Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Zoetermeer

Zonnepanelen-ZoetermeerSituatie voor Zonnepanelen Zoetermeer

Zoetermeer is een erg zonnige stad. Met 1.900 uur zon in 2015 ligt de gemeente ruim boven het landelijk gemiddelde qua zonuren. Een goede plek om te investeren in zonnepanelen dus. In Zoetermeer zal een standaard optimaal zonnesysteem, wat inhoudt dat er 12 zonnepanelen (3.300 WP) gericht staan op het zuiden onder een hoek van 35 graden, per jaar ca. 3.040 kWh opleveren (factor 0,92). Een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks 3.360 kWh per jaar verbruikt (Nibud 2016), is met een gemiddeld zonnesysteem in Zoetermeer dus al voor 90% zelfvoorzienend in het energieverbruik. Dit betekent een flinke kostenbesparing op de energierekening. Om te weten hoeveel panelen er op uw dak kunnen en hoeveel deze dan op gaan leveren, doet u de gratis opbrengstscan. Hierdoor krijgt u een goed beeld van uw situatie.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het is erg gunstig om te investeren in zonnepanelen. Hier valt namelijk een hoog rendement uit te halen. Een gemiddelde investering in zonnepanelen levert in Zoetermeer een rendement van 12,5% op. Hiermee heeft u uw investering binnen 7 jaar al volledig terugverdiend. Als u direct vermogen beschikbaar heeft, is het verstandig dit te investeren in een zonnesysteem. Laat u het geld op een spaardeposito staan, dan ligt het rendement veel lager (1,3% tegenover 12,5%). Niet iedereen heeft direct zoveel vermogen tot zijn beschikking of wil dit vermogen steken in zonnepanelen. Daarom heeft de overheid een oplossing bedacht. Met de Energiebespaarlening kunt geld lenen tegen een laag rentepercentage, op voorwaarde dat het geld wordt gebruikt voor duurzaamheidsmaatregelen aan uw huis. Het rendement ligt vele malen hoger dan de rente, waardoor het nog steeds rendabel blijft. Alleen uw terugverdientijd wordt iets langer.

Live
Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Zoetermeer e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Zoetermeer en omgeving

Installateurs zijn makkelijk te vinden in Zoetermeer en haar omgeving. Echter, installateurs die ervaren zijn in het plaatsen van zonnesystemen zijn er niet zo makkelijk uit te filteren. Voordat u zonnepanelen besluit te kopen is het dus slim om uit te zoeken welke installateur de panelen goed op uw dak zullen plaatsen. De panelen moeten er immers een lange tijd blijven liggen. Via onze pagina zoek-installateur vindt u ervaren zonnepaneleninstallateurs bij u in de omgeving. Zeker het bekijken waard.