Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Leiden

Zonnepanelen-LeidenSituatie voor Zonnepanelen Leiden

Leiden is een zonnige stad. In 2015 scheen de zon er maar liefst 1.920 uur. Vergeleken met de rest van Nederland is dit erg veel. Door de ligging dicht aan de kust is er in Leiden relatief minder wolkenvorming, wat resulteert in meer zonneschijn. Uit zoveel zonuren valt veel energie te halen. Een zonnepaneleninstallatie van 12 panelen (3.300 WP) die gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden staat (standaard optimaal systeem), levert in Leiden jaarlijks ca. 3.040 kWh op (factor 0,92). Een gemiddeld huishouden dat jaarlijks 3.360 kWh verbruikt (Nibud 2016), is hiermee al voor 90% zelfvoorzienend in het elektriciteitsverbruik. Hoe dit precies bij u uit kan pakken, kunt u zien door onze gratis opbrengstscan te doen. Hierbij wordt er onder andere rekening gehouden met uw locatie en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Uit een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. Gevestigd te Leiden kan dit rendement wel oplopen tot 12,5%. Hiermee heeft u de investering al binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Hoe dit precies voor u uit zou pakken, heeft te maken met de exacte situatie en investering. Indien u per direct beschikt over voldoende vermogen, dan is het verstandig om dit te investeren in zonnepanelen. Mocht u dit nog niet hebben, dan heeft de gemeente Leiden hiervoor de duurzaamheidslening bedacht. Tegen een zeer gunstig rentepercentage kunt u geld lenen dat zijn doel gaat vinden in duurzame maatregelen in en rond uw woning. Hiermee wordt uw terugverdientijd iets verlengd, maar gaat u hierna ook kosten besparen. U levert daarbij natuurlijk een goede bijdrage aan een duurzaam Nederland.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Leiden e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Leiden en omgeving

In Leiden en haar omgeving zijn veel installateurs te vinden. Een ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen is hier lastig uit te filteren. Toch is het belangrijk om het aanbod goed te bestuderen. U wilt immers dat uw zonnepanelen ook tijdens hevige weersomstandigheden stevig op uw dak blijven liggen. Kijk daarom even op onze pagina zoek-installateur. Hier vindt u ervaren zonnepaneleninstallateurs bij u in de buurt.