Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen: 250 Wattpiek (Wp), wat betekent dat?

zonnepanelen-wattpiekWattpiek en zonnepanelen? Wattpiek(Wp) is een meeteenheid die gehanteerd wordt om het vermogen van zonnepanelen aan te geven. Hierbij is gemeten onder internationaal vastgestelde standaarden:

  • Sterkte van het licht, kWh/m2
  • Richting van het invallende licht
  • Zonnespectrum (luchtmassa)
  • Temperatuur: 25°C

Deze Wattpiek-waarde wordt gehanteerd om zonnepanelen met elkaar te vergelijken.

Hoeveel kWh levert nu 1 Wattpiek zonnepanelen?

Dat is altijd afhankelijk van de locale omstandigheden.  Zijn er bijvoorbeeld veel zonne-uren, wat is de invalshoek en temperatuur.  In Nederland kan in algemeenheid gesteld worden dat 1 Wattpiek (wp) een opbrengst heeft van circa 0,85 kWh per jaar. In het westen van het land zijn meer zonne-uren en daarom is daar de factor hoger dan 0,85. In het oosten is deze iets lager.

Een zonnepaneel van 250WP kan als zodanig in Nederland ruwweg 0,85 * 250 = 213 kWh per jaar opbrengen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.