Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen landelijke subsidie niet meer mogelijk

subsidie-zonnepanelen-2013-leegSubsidie zonnepanelen 2013? Helaas, de subsidiepot voor zonnepanelen is sinds begin augustus 2013 leeg. Donderdag 8 augustus 2013 maakte Agentschap NL bekend dat inmiddels 90.000 huishoudens een beroep hebben gedaan op de subsidie. Daarmee is de subsidiepot van 50 miljoen euro helemaal op.

De maximale subsidies op zonnepanelen bedroeg EUR 650,-. Dit was een tegemoetkoming in de kosten die gemaakt werden voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

De subsidie zonnepanelen 2013 was een eenmalige subsidievorm die voortkwam uit het lente-akkoord van 2012. Dit was een eenmalige subsidies en wordt in z’n huidige vorm niet voortgezet.

Daarentegen zijn de resultaten van het energieakkoord van juli 2013 naar buiten gekomen. De regering heeft er daarbij voor gekozen om zonne-energie verder te stimuleren. Het potje voor deze stimulering bedraagt 680 miljoen euro waarbij onder andere de mogelijkheid wordt gegeven om bewoners via een gezamenlijk dak energie via zonnepanelen op te laten wekken. Daarbij gaat een belastingkorting gegeven worden van 7,5 cent per kWh opgewekte energie. Het huidige belastingtarief bedraagt 14,1 cent per kWh bij een opwekking tot 10.000 kWh per jaar (een gemiddeld gezin verbruikt ca. 3.500 kWh per jaar). deze regeling opent mogelijkheden voor bijvoorbeeld flatbewoners die gezamenlijk zonnepanelen op het dak willen plaatsen.

Moet ik dan nog zonnepanelen aanschaffen nu de subsidie 2013 niet meer mogelijk is? Het antwoord is vrij gemakkelijk te geven. De terugverdientijd neemt een klein beetje toe. Waar men met de subsidie een terugverdientijd van circa 7 jaar kon realiseren moet men nu denken aan een extra terugverdienjaar. Al met al blijft het de investering nog zeker waard, mits de zonnepanelen redelijk op het zuiden gelegd kunnen worden en de schaduweffecten minimaal zijn.

 

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.