Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen op alle scholen

Er zijn ver gevorderde gesprekken met financiers om alle scholen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Stichting schooldakrevolutie heeft daartoe het initiatief genomen. Zij heeft berekend dat circa € 100 miljoen noodzakelijk is om ongeveer 6.000 scholen te voorzien van zonnepanelen. Daarbij is uitgegaan dat elke school circa 50 zonnepanelen nodig heeft.

Over 25 jaar is het de verwachting dat € 10 miljoen euro per jaar wordt opgebracht met deze zonnepanelen. De Rabobank is bereid om € 50 miljoen euro ter beschikking te stellen indien de overheid de andere € 50 miljoen ter beschikking stelt.

Over het algemeen hebben scholen platte daken. Daarbij is het mogelijk om de zonnepanelen keurig netjes op het zuiden te richten zodat een optimale opbrengst gehaald kan worden. Een school met circa 50 zonnepanelen kan jaarlijks gemakkelijk circa € 1.800 aan stroomkosten besparen. Uitgaande van een investering van € 17.000 per school zou het jaarlijks een prima rendement op kunnen leveren. De financieringskosten zijn nog even bepalend voor het werkelijke rendement, maar als de overheid garant staat dan zullen deze over het algemeen betrekkelijk laag zijn.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs